O calitate a vieții mai bună și mai multă independență: vedere mai bună cu ajutorul dispozitivelor vizuale pentru slab-văzători

Care sunt posibilitățile de care puteți dispune atunci când nici chiar ochelarii nu mai sunt suficienți?

Indiferent dacă are ca și cauză o boală, un accident sau vârsta înaintată, vederea slabă este ceva ce se poate întâmpla oricui, în orice moment. Dispozitivele vizuale pentru slab-văzători ajustate individual îi pot ajuta pe purtători să vadă mai bine și pot readuce puțină normalitate și independență în viețile lor.

Dorim să vă oferim câteva informații despre ce pot și trebuie să facă dispozitivele vizuale moderne pentru slab-văzători, și despre aspectele la care trebuie să fiți deosebit de atenți atunci când le cumpărați, precum și despre alternativele disponibile.

Atunci când vederea lor se deteriorează într-o asemenea măsură încât nici măcar ochelarii nu sunt suficienți pentru citit sau pentru a se bucura de hobbyurile lor, numeroase persoane recurg la lupe. Până și banalele lupe prezintă diferenţe majore de calitate între modelele inferioare și produsele special ajustate de către un profesionist calificat din domeniul îngrijirii vederii. Așadar, este foarte important să vă familiarizați mai întâi cu criteriile de calitate aplicabile pentru dispozitivele vizuale pentru slab-văzători.

Obținerea celei mai bune performanțe vizuale posibile pentru ochii dumneavoastră și utilizarea confortabilă sunt cerințele de bază

Cel mai important obiectiv pentru ZEISS este obținerea celei mai bune performanțe vizuale posibile pentru fiecare purtător, în conformitate cu cerințele sarcinii care trebuie să fie efectuată și ale situației. De asemenea, este importantă alegerea dispozitivului vizual în conformitate cu capacitățile purtătorului: acesta trebuie să îl poată folosi cu ușurință și fără efort. Prin urmare, ZEISS acordă o importanță majoră ușurinței în utilizare.

Criteriile de calitate pentru dispozitivele de ajutor vizual pentru slab-văzători

Calitatea imaginii și dimensiunea câmpului vizual sunt factorii care determină în primul rând calitatea unui produs pentru slab-văzători. ZEISS oferă o excelentă calitate a imaginii și cel mai larg câmp vizual posibil , totul în același timp. Pe măsură ce câmpul vizual scade odată cu creșterea măririi, este extrem de important ca cele mai bune dispozitive optice să fie selectate, dar cu cea mai mică putere de mărire necesară. Acesta este singurul mod de a evita oboseala rapidă a ochilor.

Lentilele din plastic cu tratament de durificare sunt recomandate pentru dispozitivele vizuale pentru slab-văzători pentru a asigura o rezistență optimă la zgâriere și spargere. ZEISS oferă și tratamente antireflex tcare îmbunătățesc și mai mult confortul vizual. 

De asemenea, vă mai puteți dota produsul pentru vedere slabă cu un sistem de iluminare. În special persoanele mai în vârstă au nevoie de mai multă lumină pentru a vedea mai bine.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Ce tipuri de dispozitive pentru slab-văzători sunt disponibile?

1. Lupe:

Produsele clasice pentru slab-văzători. Sunt folosite lupe de mână cu puteri de până la 20 de dioptrii precum și lupe de buzunar cu puteri de până la 40 de dioptrii.

Lupe de mână de la Carl Zeiss Vision:

Lupe de mână de la Carl Zeiss Vision

Simple și funcționale dar totuși particularizate: designul lentilelor, mai presus de toate, determină dacă vă veți bucura cu adevărat de o vedere mai bună. Lupele de mână ZEISS sunt disponibile cu lentile asferice de înaltă calitate, prevăzute în mod standard cu un strat dur de protecție. Opțional, acestea pot fi prevăzute și cu un tratament antireflex multistrat, cu bandă largă. Tratamentul facilitează vederea pentru sarcinile în care precizia este esențială. Stratul dur de protecție - caracteristică standard - îmbunătățește durabilitatea dispozitivului și îi mărește domeniile de utilizare posibile.

Lupe cu iluminare de la Carl Zeiss Vision:

Cititul este de două ori mai dificil în condiții de lumină slabă: calitatea vederii scade odată cu contrastul redus. Lupele de buzunar și lupele cu picior cu iluminare compensează pentru absența luminii. Cu consumul său redus de putere și durata lungă de viață, sistemul de iluminare cu LED omogen este deosebit de avantajos.

Lupe de buzunar de la Carl Zeiss Vision:

Doar puneți-le în buzunar și vă bucurați de o vedere mai bună atunci când sunteți în mișcare: activitățile care necesită precizie, recunoașterea până a și celor mai fine detalii - acestea sunt sarcini cu care oricare dintre noi ne putem confrunta în viața noastră de zi cu zi. Carl Zeiss vă oferă lupe de buzunar de înaltă calitate care încap în cele mai mici buzunare și - în funcție de model - oferă o putere de mărire de 3x sau 10x în întreg câmpul vizual - și totul fără distorsiuni sau aberații cromatice.

Lupe ce nu depășesc dimensiunea unui card de credit:

Dimensiunile se reduc și mai mult: cu dimensiunea sa redusă, lupa VisuCard® își poate găsi locul în poșeta sau portmoneul dumneavoastră și este pregătită să vă ajute atunci când aveți nevoie. Un strat dur de protecţie face această lupă mai robustă și mai durabilă.

 

2. Ochelarii pentru mărire:

Dispozitive pentru slab-văzători ce sunt ușor de utilizat și indicați pentru utilizare atunci când sunteți în mișcare.

Ochelari bifocali pentru mărire de la Carl Zeiss Vision:

Ochelari bifocali pentru mărire de la Carl Zeiss Vision

La depărtare și apropiere totul într-o singură lentilă. După cum le sugerează și denumirea, acești ochelari oferă două puteri într-o singură lentilă. Puteți folosi partea de sus pentru a vă orienta în mediul în care vă aflați și partea de jos pentru vederea la apropiere.

 

3. Sisteme telescop:

Tehnologie optică ce face viața mai ușoară.

Ochelari telescopici de la Carl Zeiss Vision:

Ochelari telescopici de la Carl Zeiss Vision

Flexibilitate pentru apropiere și depărtare: performanța vizuală poate fi parțial îmbunătățită cu ajutorul ochelarilor telescopici ce încorporează sisteme optice de mărire. În principiu, aceștia sunt „mini telescoape” pentru o mai bună vedere la distanță. Doar atașați lupele suplimentare la telescoape și puteți folosi dispozitivul pentru vederea la apropiere.

Cu lupe, distanța de lucru poate deveni, în timp, prea redusă - de exemplu atunci când citiți o carte. Ochelarii telescopici permit din nou o distanță de lucru confortabilă. Puterea de mărire necesară are o importanță decisivă pentru citit și poate fi setată special cu ochelarii telescopici. Însă, aceste dispozitive vizuale de mărire pot fi folosite și pentru semi-distanțe, de ex. pentru urmărirea programelor TV. Cu acești ochelari, ochiul mai slab este acoperit, iar ochiul mai bun este echipat cu un mic telescop. ZEISS oferă un câmp vizual maxim, făcând vederea mai confortabilă.

Trebuie să rețineți totuși că ochelarii telescopici sunt indicați numai pentru utilizare staționară, și nu pentru utilizare mobilă deoarece acest lucru ar cauza oboseala ochilor.

 

Telescoape de mână de la Carl Zeiss Vision:

Telescoape de mână de la Carl Zeiss Vision

Telescoapele de mână oferă o mobilitate mai mare. Adesea sunt lucrurile minore care ne fac aproape imposibil să fim mobili fără ajutor din partea altor persoane. Detaliile fie aflate la distanță, fie la apropiere, cum ar fi numele străzilor, numerele de case sau orarele autobuzelor, pur și simplu nu pot fi deslușite. Telescoapele de mână mici, aproape inobservabile, asigură un plus de siguranță atunci când vă deplasați în afară. Indiferent că le purtați la gât sau le puneți în buzunarul hainei, sunt întotdeauna pregătite de utilizare în cel mai scurt timp.

Cu un design practic și atrăgător, acestea prezintă un câmp vizual și, bineînţeles, lentile cu tratament.

 

4. Lentilele cu filtru de la Carl Zeiss Vision:

Lentilele cu filtru de la Carl Zeiss Vision

Lentilele cu filtru sunt foarte utile pentru persoanele a căror retină este foarte sensibilă la lumina difuză sau la lumina orbitoare. Chiar și în condiții de iluminare standard, vederea poate fi foarte obositoare pentru persoanele cu această afecţiune.

Nu există criterii uniforme, obiective pentru prescrierea lentilelor cu filtru speciale. În schimb, mai ales în cazul bolilor oculare degenerative, precum retinita pigmentară sau retinopatia diabetică, în mod normal pacienții aleg lentilele cu filtru potrivite încercând mai multe variante.

Ei își aleg cele mai potrivite lentile prin comparație și prin evaluarea confortului vizual oferit în fiecare caz. Lornietele binoculare sau filtrele cu clips sunt disponibile pentru acest scop.

Numeroși pacienți au nevoie de lentile cu filtru speciale pentru diferite condiții de lumină. Prin urmare, aceștia trebuie să dețină mai multe perechi de ochelari sau filtre cu clips cu diferite lentile cu filtru.

Sfatul nostru: Verificați cu asiguratorul dumneavoastră pentru a afla dacă acesta este dispus să finanțeze costurile implicate.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Indiferent dacă sunteți medic dentist sau cosmetician - bucurați-vă de o vedere clară cu o pereche de ochelari profesioniști Unele activități cer o pereche de lentile pentru ochelari excepționale, care oferă mai multe. Tehnologia ZEISS de ultimă generație vă ajută să vedeți perfect, chiar la nivel microscopic.

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

Produse asemanatoare