Lentilele progresive - mici opere de artă

Designul perfect al sticlei creează ajutorul vizual personalizat ideal pentru persoanele cu probleme de vedere

Vedere confortabilă și precisă - la distanță, apropiere și în toate câmpurile de tranziție: Lentilele progresive oferă cea mai bună soluție pentru problemele de vedere. Ele sunt, în același timp, și una din cele mai complexe soluții: Știați că pentru crearea unei lentile progresive particularizate este nevoie de sute de ore de dezvoltare, proiectare și producție?

De fapt, acest lucru nu este deloc greu de crezut, dat fiind faptul că lentilele trebuie să înfăptuiască un adevărat miracol tehnic: Ele sunt așteptate să corecteze atât miopia cât și hipermetropia și să-i permită utilizatorului să se bucure de o vedere perfectă în fiecare moment, chiar și în câmpurile de tranziție. Iar aceasta nu este floare la ureche. Pentru a îmbunătăți vederea la apropiere, este necesară creșterea puterii (dioptriei) lentilei.

Prin urmare, toate lentilele progresive cu adiție sunt mai concave în partea de jos. Partea de sus a lentilelor asigură vederea la distanță iar secțiunea mică dintre cele două - așa-numita zonă de tranziție sau progresie - asigură o vedere perfectă la toate distanțele progresive, de exemplu pentru a vedea lucruri afișate pe un monitor. Ca urmare a procesului de fabricație, marginile acestei zone sunt în afara câmpului vizual - iar gravitatea acestui lucru diferă în funcție de calitatea designului lentilelor progresive cu adiție și de gradul de particularizare.

Gama de lentile progresive

Parametrii specifici de design care fac din lentilele progresive ZEISS atât de unice reduc la minim aceste distorsiuni și îi permit utilizatorului să se bucure de o vedere confortabilă completă.

O regulă generală: Cu cât este mai mare gradul de particularizare al designului lentilelor progresive, cu atât va fi mai bună calitatea vederii utilizatorului. Spre deosebire de alți producători care nu efectuează ajustările personalizate decât în ultima etapă, ZEISS ia în calcul valorile individuale ale clientului de la bun început, adică de la începutul procesului de producție.

Diferenţele dintre acest tip de lentile și lentilele progresive cu adiție standard sunt extraordinare: perioada de acomodare cu acești ochelari este mult mai scurtă; utilizatorul nu va trebui să-și miște capul atât de mult până când se acomodează cu ochelarii și se poate bucura de o vedere naturală, cu câmpuri largi la toate distanțele. Acest lucru face lectura confortabilă, conducerea autovehiculului sigură și munca mult mai puțin obositoare.

  1. Lentile progresive standard: Acest model oferă cel mai mic câmp vizual utilizabil. Ca urmare, utilizatorii trebuie să suporte un confort vizual redus iar perioada de acomodare cu ochelarii este mult mai lungă.
  2. Lentile progresive universale: Toate câmpurile vizuale sunt ușor de utilizat și oferă câmpuri de vizualizare largi. Aceasta înseamnă că utilizatorii se vor bucura de un confort sporit al vederii și se vor bucura spontan de utilizarea acestor ochelari.
  3. Lentilele progresive particularizate: Lentilele progresive particularizate ofertă cele mai mari câmpuri vizuale posibile și cel mai mare confort instantaneu al vederii.

Pentru a ajunge la acest nivel de producție, ZEISS utilizează ceea ce noi numim procese de producție free-form. Contextul: Lentilele progresive cu adiție standard poziționează vederea cu adiție progresivă într-un punct fix pe partea anterioară a lentilelor, în timp ce partea posterioară este folosită pentru a asigura puterea focală propriu-zisă. Acest lucru creează un obstacol care este dificil de depășit în procesul de adaptare a lentilelor la ochii dumneavoastră.

Metoda de producție free-form permite distribuția relativ aleatorie a vederii progresive cu adiție și a puterii prescripției de ochelari pe partea din față și cea din spate a lentilelor progresive cu adiție. Prin urmare, designul poate fi perfect aliniat cu nevoile clientului - la cerere, este posibilă și adăugarea unei gravuri personale (de exemplu inițialele pacientului).

Soluții vizuale pentru locul de muncă după 40

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

ZEISS redefinește lentilele progresive! Solicitările la care este supusă vederea noastră au crescut fenomenal în ultimii ani. VEDERE MAI BUNĂ discută cu Laura Rocha despre modul în care noul Portofoliu ZEISS de lentile progresive ia în calcul aceste provocări.

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Lentile multifocale

Lentile minerale pentru purtătorii de lentile progresive: lentile pentru fani Continuarea dezvoltării portofoliului ZEISS de lentile progresive minerale - de ce acestea sunt un articol indispensabil

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Lentile multifocale

Ochelari varifocali cu ceva în plus Există perechea perfectă de ochelari varifocali pentru orice ocazie: pentru meseria dumneavoastră? pentru hobbyul sau sportul preferat?

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Lentile multifocale

Produse asemanatoare