Indiferent dacă sunteți medic dentist sau cosmetician - bucurați-vă de o vedere clară cu o pereche de ochelari profesioniști

Unele activități cer o pereche de lentile pentru ochelari excepționale, care oferă mai multe. Tehnologia ZEISS de ultimă generație vă ajută să vedeți perfect, chiar la nivel microscopic.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați ochelari pentru „meserii care presupun atenție la detalii”? Care lentile pentru ochelari sunt cele mai potrivite? Ce tip de rame de ochelari ar trebui folosite? Ce tipuri de tratamente sunt recomandate? În cele din urmă, ochelarii nu trebuie doar să funcționeze bine - ei sunt și o reflexie a respectabilității și individualității purtătorului.

Ca întotdeauna, cea mai importantă caracteristică a ochelarilor perfecți pentru locul de muncă - lentilele de înaltă calitate și ajustarea de către optician.

Dacă meseria dumneavoastră presupune o atenție sporită la detalii, aveți nevoie de o soluție pentru vedere de precizie: ochelarii personalizați pentru locul de muncă, dispozitivele de ajutor vizual pentru munca la distanțe reduse sau pentru mărire sau ochelarii progresivi adaptați la activitatea dumneavoastră specifică. VEDERE MAI BUNĂ vă prezintă o imagine de ansamblu a ochelarilor, lentilelor, tratamentelor și soluțiilor noastre profesionale pentru locul de muncă.

Ca întotdeauna, cea mai importantă caracteristică a ochelarilor perfecți pentru locul de muncă - lentilele de înaltă calitate și ajustarea de către optician.

Unele meserii necesită o vedere foarte precisă. Medicii dentiști și tehnicienii dentari lucrează pe detalii microscopice ale dinților, ceasornicarii lucrează pe componente și rotițe minuscule, iar cosmeticienii au nevoie de o vedere perfect clară a tenului clientului. Ochelarii adaptați individual sunt singurul mod de a satisface aceste cerințe. Ochelarii rămân cea mai eficientă metodă de a corecta problemele de vedere. Pot fi optim adaptați la ochii purtătorului - și le pot oferi sprijin pentru aproape toate nevoile lor vizuale. În general, se recomandă menținerea greutății ochelarilor cât mai redusă posibil, indiferent de meseria sau scopul pentru care sunt utilizați. Aceasta înseamnă că lentilele și ramele ochelarilor trebuie să fie fabricate din materiale ușoare. Cu cât mai puțin observați că purtați ochelari, cu atât mai naturală și mai lipsită de efort va fi vederea dumneavoastră. Acesta este un avantaj major în ceea ce privește confortul mai ales în mediul de lucru și, datorită varietății de rame și lentile moderne produse de ZEISS, ochelarii perfecți pentru un client pot fi creați fără nicio problemă.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

La fel de precise precum o amprentă - lentilele particularizate

Factorii cheie implicați în crearea lentilelor particularizate pentru meserii care presupun observarea detaliilor este așa-numita distanță de lucru. De exemplu, în funcție de distanța la care un bijutier lucrează cu bijuteriile, un optician poate crea lentile pentru ochelari optimizate exact pentru această distanță. Și alte caracteristici specifice ale activității sunt luate în calcul: sunt mai indicate lentilele din plastic sau din sticlă? De exemplu, lentilele pentru ochelari fabricate din sticlă cu indice foarte mare de refracție sunt recomandate pentru meserii care presupun contact cu publicul. Acestea rezultă într-o mai mare deviere a luminii, făcând astfel posibilă producerea unor lentile mai subțiri. Sfat: lentilele pentru ochelari subțiri și moderne de la ZEISS permit obținerea unui design al lentilei subțire și estetic, chiar și în cazul deficiențelor grave de vedere.

Care este rama cea mai potrivită pentru mine?

Aproape la fel de importantă precum alegerea lentilelor pentru ochelari potrivite, este și alegerea ramei potrivite. Problema de vedere care trebuie să fie corectată joacă un rol esențial aici. Este o soluție necesară numai pentru vederea la distanță? Sau ochelari progresivi? În cazul ochelarilor pentru locul de muncă, recomandarea cheie este alegerea unei rame practice. Aceștia trebuie să fie mai robuști decât în mod normal, deoarece, pe lângă situațiile în care stau pe nas, ei sunt frecvent așezați pe birou sau scaun, unde pot fi ușor deteriorați. Ramele cu cadru s-au dovedit a fi extrem de eficiente. Avantajul suplimentar al unei rame robuste cu cadru este acela că, spre deosebire de o ramă fără cadru, în caz de urgență ochelarii pot fi puși pe nas și dați jos cu o singură mână. Pentru numeroase profesii, acest lucru este absolut esențial, deoarece, în mod obișnuit, cel puțin o mână este folosită atunci când lucrați - în special în muncile manuale sau stomatologie. Sfat: cele mai noi lentile speciale pentru locul de muncă sunt ideale pentru vederea la apropiere și semi-distanță (la biroul dumneavoastră sau pe un utilaj de producție).

Cele mai eficient tratamente pentru mai mult confort și durabilitate

Pentru ochii noștri, relaxarea înseamnă o vedere fără reflexii sau iritare. Însă, pentru a obține acest lucru, cerința cheie o reprezintă lentilele pentru ochelari de înaltă calitate cu un tratament corespunzător și cu personalizare în funcție de cerințele purtătorului. Cu alte cuvinte: cu cât este mai mare calitatea lentilelor și a tratamentului și cu cât este mai ridicat nivelul de adaptare, de ex. la cerințele profesiei respective, cu atât mai relaxată va fi vederea noastră. Tratamentele pentru lentile ZEISS cum este tratamentul Clean Coat sau cel antistatic aduc o contribuție esențială aici. Pentru activităţile care presupun mult contact cu publicul, oferim o gamă de tratamente pentru lentile de ultimă generație, de ex. tratamentul antireflex și care îndepărtează murdăria. Activităţile de birou cu iluminare de deasupra capului, de exemplu, sunt extrem de obositoare fără o pereche de ochelari antireflex, deoarece lumina se reflectă în ochelari și poate cauza iritarea ochilor - în unele cazuri, puteți obosi cu mult înainte de sfârșitul zilei de muncă. O situație asemănătoare are loc atunci când conduceți pe timp de noapte, de exemplu în drum spre casă. Fără ochelari antireflex, obosim rapid deoarece toate luminile se reflectă atât în parbriz cât și în ochelarii noștri. Iată de ce, mai ales atunci când vine vorba de ochelari pentru locul de muncă, vă recomandăm să alegeți tratamentul antireflex potrivit, cum ar fi un tratament vârf de gamă de la ZEISS. Lentilele pentru ochelari cu un tratament ZEISS de înaltă calitate sunt atât de netede încât particulele de murdărie și picăturile de apă nu se pot depune pe ele, scurgându-se pur și simplu de pe suprafața lor. Aceasta înseamnă că puteți vedea mai mult și vă puteți simți mai relaxat - păstrând totodată o înfățișare mai profesională, deoarece nu există praf sau particule de murdărie care să vă întunece vederea în spatele lentilelor. Un alt avantaj al celor mai recente tratamente pentru lentile este acela că pot întări și lentilele din plastic. În caz de nevoie, este posibilă crearea unor ochelari excepțional de ușori și cu toate acestea deosebit de rezistenți. Opțiunile sunt atât de variate încât există o soluție ideală pentru orice meserie.

Ochelari progresivi pentru locul de muncă - mai personalizați pentru ochii dumneavoastră ca niciodată

Dacă nu vă doriți ochelari pentru locul de muncă sau dispozitive optice speciale pentru mărire, lentilele progresive asigură o adaptare optimă la diversele cerințe ale meseriei dumneavoastră. Împreună cu opticianul, mai întâi identificăm scopurile exacte pentru care vor fi folosiți ochelarii, după care adaptăm lentilele și ramele în mod corespunzător - produse individual și făcute pe măsură.

Factorul crucial atunci când alegeți dispozitive de ajutor vizuale pentru o meserie care necesită observarea detaliilor: faceți-vă timp pentru un consult personal.

În esență, cu cât este mai individualizată și precisă adaptarea ochelarilor și a lentilelor, cu atât mai bună va fi și tolerabilitatea lor. Ca urmare, este important ca toți cei care își aleg ochelarii pentru meseria lor să își rezerve timp și să obțină sfaturi detaliate de la opticianul lor cu privire la solicitările meseriei lor. Cum puteți găsi un bun optician.

Atunci când ochelarii nu sunt suficienți - dispozitivele optice de mărire de la ZEISS oferă o vedere excepțional de clară chiar și cu detalii microscopice

În funcție de cerințe și solicitări, până și o pereche de ochelari perfect particularizați s-ar putea dovedi insuficienți pentru o anumită meserie. Aceasta ar putea fi situația în care obiectele microscopice necesită o manevrare atât de precisă de către un mecanic de precizie, un medic dentist sau restaurator, încât sunt necesare dispozitive optice de mărire profesionale, de exemplu, poate chiar și cu iluminare suplimentară. Lupele de precizie ZEISS (precum inovativa lupă telescopică G 2.5 TTL) asigură o vedere precisă, fără efort până la cel mai mic detaliu, dacă este necesar cu iluminare Xeon și cu mărire a câmpului vizual de până la patru ori. Indiferent dacă sunt folosite de un medic dentist, un inginer electric sau un medic dermatolog, aceste lupe de precizie profesionale înseamnă că nimic nu scapă neobservat.

Acordați-le ochilor dumneavoastră o pauză.

Și ochii noștri au nevoie din când în când de un moment de relaxare. Puteți face următorul exercițiu rapid și ușor când sunteți la muncă, oferindu-le ochilor o pauză scurtă dar eficientă.

  • Priviți cât puteți de departe în zare
    Ochii noștri sunt obișnuiți, mai cu seamă, să focalizeze constant asupra unui obiect la aceeași distanță, ceea ce este la fel ca forțarea unui anumit mușchi pentru o perioadă lungă de timp. Luându-vă în mod repetat privirea de la monitor și uitându-vă intenționat în depărtare (la cel puțin șase metri) în timp ce lucrați, reduceți în mod semnificativ solicitarea la care vă sunt supuși ochii. Rezultatul este o stare mult mai relaxată și mai plăcută a ochilor.
  • Încălziți-i cu palmele
    Căldura și întunericul sunt benefice ochilor noștri. Puteți obține două sau trei minute de relaxare profundă acoperind delicat ochii cu palmele (fără a exercita presiune asupra globilor oculari). Apoi îndepărtați-le foarte încet astfel încât lumina soarelui să nu vă orbească. Apropo: această tehnică este cunoscută drept „palmare”.
  • Primul ajutor: scurt masaj pentru ochii obosiți
    Masajul cu trei degete este un remediu testat și încercat pentru ochii foarte obosiți. Așezați-vă degetul mare și cel mijlociu la baza nasului, cu degetul arătător între sprâncene. Acum mișcați cele trei degete într-un mic cerc, apăsând ușor asupra bazei nasului - după circa 15 secunde întreaga zonă va fi relaxată. 
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Totul este cuprins în câmpul de vizualizare în fața calculatorului sau stației de lucru De ce ochelarii speciali de citit/varifocali vă pot face munca mai ușoară

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

O calitate a vieții mai bună și mai multă independență: vedere mai bună cu ajutorul dispozitivelor vizuale pentru slab-văzători Care sunt posibilitățile de care puteți dispune atunci când nici chiar ochelarii nu mai sunt suficienți?

Muncă 16 oct. 2017

Tags: La optician

Ochelari pentru piloți - vedere perfectă, chiar și deasupra norilor Indiferent dacă profesioniști sau amatori, piloții au nevoie de ochelari care să le permită să vadă clar, chiar și în condiții meteorologice și de lumină extreme.

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

O vedere mai bună și mai mult confort la locul de muncă Noile lentile de ochelari ZEISS pentru birou vă oferă o vedere mai relaxată, indiferent dacă munciți la un birou, la calculator sau la o mașină de producție.

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

Produse asemanatoare