Sfaturi pentru mai mult confort la purtarea lentilelor progresive

Oricine se poate obișnui rapid cu lentilele progresiv perfect ajustate.

Au trei zone de vizualizare invizibile și fără delimitare între ele, care permit o vedere clară la toate distanțele într-o singură lentilă. Lentilele progresive sunt un exemplu de tehnologie optică avansată. Ajustate la fiecare purtător în parte, ele oferă un grad ridicat de satisfacție. Cu toate acestea, uneori este nevoie de puțin exercițiu pentru acomodarea cu lentilele progresive.

Lentilele progresive sunt în mod absolut cea mai bună opțiune pentru păstrarea vederii perfecte la toate distanțele. Celor care le poartă în mod regulat, nu le place fără aceste lentile de ochelari cu tehnologie avansată. Cu toate acestea, pentru a obține cea mai mare satisfacție de la ochelarii cu lentile progresive, purtătorii trebuie să fie conștienți de câteva lucruri.

Un consult profesionist efectuat de un optician este o cerință de bază

Prima prioritate este un consult personal efectuat de un optician. Fiecare dintre noi este unic, iar ochii și viețile vizuale sunt de asemenea unice. Din acest motiv, un bun optician se va asigura că vă înțelege nevoile individuale. Acesta vă va întreba, de exemplu, despre meseria și hobbyurile dumneavoastră, pentru a-și face o idee despre obiceiurile dumneavoastră vizuale. Poziția corpului și forma capului dumneavoastră sunt de asemenea importante.

Testarea precisă a vederii joacă un rol special în asigurarea unei funcționări perfecte a lentilelor progresive. Nu numai că ambii ochi sunt măsurați individual, dar și vederea binoculară este testată pentru a determina dioptriile necesare. Numai făcând acest lucru va fi posibilă determinarea dioptriilor adecvate pentru citit și pentru distanță.

Măsurarea precisă a montării este de asemenea necesară. Centrul pupilei trebuie să fie aliniat cu centrul lentilelor de ochelari pentru ca acestea să funcționeze corect. Pentru lentile progresive mai sofisticate, ar putea fi necesare măsurători suplimentare.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Persoanele care poartă lentile progresive pentru prima dată au nevoie de timp pentru a se obișnui cu noii lor ochelari

Dar nu vă faceți griji: sunt foarte puțini cei care nu se pot adapta la lentilele progresive moderne. Tehnologia s-a dezvoltat în permanență. Cu toate acestea, persoanele care poartă lentile progresive pentru prima dată, vor avea nevoie de o perioadă de timp pentru a se obișnui. Ochiul și creierul trebuie să învețe să se acomodeze cu diferitele puteri de refracție ale lentilelor progresive. Iată un exemplu: Când un purtător de ochelari urcă scările, acesta va privi prin secțiunea de jos a ochelarilor cu lentile progresive. Cu toate acestea, acea parte a lentilelor este ajustată pentru o distanță de citit de aproximativ 40 cm (16 inci). Scările sunt, bineînţeles, la o distanță mult mai mare, deci vor apărea oarecum neclare. Vestea bună: Simțul vizual este, în mod sigur, foarte complex, dar și foarte adaptabil. În scurt timp, este capabil să se adapteze la noile condiții. Când urcă scările, purtătorul trebuie doar să își încline capul puțin mai în jos pentru a privi prin secțiunea pentru semi-distanță sau distanță a lentilelor.

Care sunt posibilele lucruri cu care trebuie să mă obișnuiesc atunci când port lentile progresive?

  • O oarecare neclaritate și mici distorsiuni la marginile lentilelor.
  • Mai multe mișcări ale capului, mai ales pentru distanțe scurte, deoarece câmpul de vizualizare pentru vederea la apropiere se află numai în partea inferioară a lentilelor.
  • Mai presus toate, trebuie să vă obișnuiți cu zonele individuale de vizualizare și cu poziția lor pe lentilă: în zona inferioară, vedeți clar numai la apropiere. Când priviți la distanță, veți folosi zona superioară a lentilei, altfel imaginea apărând neclară.

Problemele de adaptare sunt normale și se vor diminua în scurt timp, după care vă veți obișnui atât de mult cu ele încât vor părea să fi dispărut în totalitate. Pentru o adaptare rapidă, trebuie să vă purtați ochelarii cu lentile progresive zilnic, chiar de la început, și, în mod ideal, să îi purtați întreaga zi. Apropo, vă puteți obișnui cu lentilele progresive indiferent dacă sunteți nou diagnosticat cu prezbiopie și aveți în jur de 40 de ani, sau dacă purtați ochelari bifocali de mulți ani. Cu toate acestea, cu cât mai devreme începeți să îi purtați, cu atât mai ușor vă va fi să vă obișnuiți cu ei. Este foarte util să începeți să purtați lentile progresive de îndată ce începeți să dezvoltați prezbiopie, deoarece corecția vederii la apropiere va fi mică. Perioada de acomodare este considerabil mai ușoară, deoarece schimbările de dioptrii între distanțele de vizualizare sunt încă relativ mici.

Dacă, după o perioadă de acomodare de două sau trei săptămâni, tot nu vă simțiți bine cu noile lentile progresive, opticianul dumneavoastră va fi bucuros să vă ajute.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cei mai buni ochelari pentru condus - ajungeți la destinație în siguranță Lentilele personalizate nu numai că îmbunătățesc vederea slabă, vor contribui și la creșterea siguranței dvs. Iată ce trebuie să știți înainte să vă achiziționați ochelari de condus.
Crearea lentilelor de ochelari pentru conducere auto O privire în culise: cum a creat ZEISS lentilele DriveSafe
Lentile pentru un condus mai relaxat Cum pot lentilele ZEISS să facă şofatul mai sigur şi mai puţin stresant.
Pur și simplu vedeți mai bine cu lentilele progresive Gama de lentile progresive ZEISS este soluția perfectă - chiar și pentru cei aflați la prima pereche de ochelari

Produse asemanatoare