Mai multă lumină pentru vederea dumneavoastră

Apăsați accelerația atunci când vine vorba de siguranța în trafic.

Perioadele de tranziție ale toamnei și iernii sunt deosebit de dificile pentru ochii noștri: Soarele este jos pe cer dimineața și seara devreme, întunericul se lasă mai devreme; asfințiturile lungi și ceața frecventă ne deranjează vederea - mai ales atunci când conducem. O pereche de ochelari de schimb speciali vă pot îmbunătăți vederea în aceste situații dificile.

În timpul conducerii auto, cele mai multe dintre aceste reflexii provin de la farurile autovehiculelor din sens opus în orele de asfințit și pe timp de noapte.
În timpul conducerii auto, cele mai multe dintre aceste reflexii provin de la farurile autovehiculelor din sens opus în orele de asfințit și pe timp de noapte.

Un scenariu familiar: Conduceți înspre casă după o zi lungă și obositoare la lucru. Asfințitul s-a instalat iar soarele este deja atât de jos încât vă orbește în timp ce vă deplasați prin trafic. Farurile autovehiculelor din sens opus sunt de asemenea reflectate. Puteți distinge vehiculele de pe banda opusă, însă doar când este prea târziu. Ochii vă sunt suprasolicitați. Știți că aceste situații vă pun în pericol siguranța dumneavoastră dar și pe cea a celorlalți participanți la trafic.

Ochelari pentru conducerea auto

Pentru a ajunge acasă în siguranță în viitor, faceți-vă o programare la optometristul dumneavoastră. Acesta vă va recomanda o pereche specială de ochelari de schimb pentru condus care răspund exigențelor vizuale extreme determinate de perioada asfințitului, variațiilor de lumină și efectul de strălucire orbitoare.

Ochelarii dumneavoastră pentru conducerea auto trebuie să fie dotați cu protecție optimă împotriva strălucirii orbitoare și a razelor UV, conform prescripției dumneavoastră individuale. În acest mod reflexiile și strălucirea orbitoare pot fi prevenite. Lentilele pentru ochelari care sunt prevăzute cu un tratament antireflex de calitate superioară precum și lentilele polarizate și colorate se asigură de acest lucru.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Ce face tratamentul antireflex?

Lentilele pentru ochelari netratate se pot comporta precum o oglindă, ceea ce duce la reflexii clar vizibile ale luminii ce vă afectează vederea. În timp ce conduceți, aceste reflexii provin în primul rând de la farurile autovehiculelor din sens opus în orele de asfințit și pe timp de noapte. Lentilele pentru ochelari cu tratament antireflex reduc aceste reflexii deranjante și asigură o vedere transparentă, clară, o percepție nealterată și un efect redus de strălucire orbitoare pentru conducătorul auto. Există trei niveluri ale tratamentului antireflex: „de bază”, „mediu” și „super”. Pentru persoanele care conduc frecvent la răsărit, apus sau pe timp de noapte, experții recomandă lentilele cu tratament super.

În ce mod ajută lentilele pentru ochelari polarizate?

Este foarte simplu: Lentilele pentru ochelari polarizate pot filtra reflexiile - mai ales cele provenite de pe suprafețele care reflectă lumina, precum șosele umede și apa. Beneficiile vor fi evidente în momentul în care începeți să purtați aceste lentile: Vederea dumneavoastră va fi mult mai clară. Datorită colorării speciale a lentilelor, vederea dumneavoastră va cunoaște un contrast mai bogat iar dumneavoastră vă veți bucura de o redare a culorii mai intensă. Veți putea distinge traficul din sens opus mai clar și mai rapid, de exemplu pe șosele umede și atunci când celălalt conducător auto are lumina de întâlnire pornită.

Protecție UV și colorare

Protecţia UV poate de asemenea să fie importantă pentru ochelarii pentru conducerea auto. Asigură protecție împotriva radiațiilor ultraviolete cu lungime de undă scurtă care pot cauza daune permanente ochiului. Atunci când achiziționați o pereche de ochelari de soare, asigurați-vă că aceștia au simbolul CE ca marcă a calității. Nuanțele de maro sau gri sunt cele mai potrivite pentru conducerea auto deoarece le permit celor aflați la volan să distingă semafoarele, lămpile de stop și alte semnale luminoase cât mai eficient și mai rapid posibil.

Apropo: Lentilele pentru ochelari nuanțate în degrade pot fi deosebit de plăcute pentru conducerea auto. Partea inferioară a acestor ochelari este mai deschisă la culoare ușurând așadar recunoașterea elementelor și informațiilor afișate pe tabloul de bord.

De ce anume trebuie să țineți cont atunci când achiziționați o pereche de ochelari de soare?

Fiecare persoană este diferită. Prin urmare, și ochii dumneavoastră, distanța dintre ochii dumneavoastră și vederea dumneavoastră specifică sunt diferite. Bineînţeles, acest lucru se aplică și modului în care vedeți în timp ce conduceți. Unele persoane își mișcă capul pentru a vedea ce se întâmplă în jurul lor, în timp ce altele își mișcă doar ochii. Toate aceste lucruri joacă un rol important în configurarea ochelarilor dumneavoastră și trebuie să fie luate în considerare. Lentilele personalizate, cu o precizie extrem de clară vă pot așadar mări în mod considerabil zona de confort vizual și vă pot relaxa ochii.

Odată cu înaintarea în vârstă, persoanele devin tot mai sensibile la strălucirea orbitoare. Impresia lor vizuală se deteriorează iar riscul pentru siguranță crește. Sfatul nostru: Verificați-vă vederea în mod regulat - cel puțin la fel de des ca inspecția auto. Faceți un test de vedere de preferință o dată la doi ani.

Optometristul dumneavoastră vă va recomanda și o ramă potrivită pentru ochelarii dumneavoastră pentru conducerea auto. În mod ideal, ar trebui să selectați o ramă cu margini subțiri și brațe înguste care sunt poziționate în partea superioară astfel încât ochelarii să nu vă restricționeze câmpul vizual atunci când conduceți. Ramele foarte mici cu lentile mici de cele mai multe ori nu sunt ideale pentru ochelarii pe care-i veți purta atunci când sunteți la volan.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cei mai buni ochelari pentru condus - ajungeți la destinație în siguranță Lentilele personalizate nu numai că îmbunătățesc vederea slabă, vor contribui și la creșterea siguranței dvs. Iată ce trebuie să știți înainte să vă achiziționați ochelari de condus.
Vedere mai bună - chiar şi noaptea saui în condiţii de lumină redusă Vedere mai bună pentru cei care suferă de ”orbire de noapte” şi vedere slabă pe timp de noapte, datorită unor lentile inovative
Întrebări frecvente pentru lentile ZEISS Digital Ce sunt lentilele ZEISS Digital?
Trăind viața la maxim + o vedere lipsită de stres Lentilele pentru lumea digitală ZEISS Digital completează golul dintre lentilele monofocale și cele progresive!

Produse asemanatoare