Lentilele potrivite pentru motocicliști și pasionați de mașini decapotabile

O siguranță mărită în trafic - bucurați-vă de condus cu ochelarii potriviți

Printre numeroasele plăceri care anunță venirea primăverii se numără nu doar primele raze călduțe de soare și minunile în floare ale naturii, dar și numărul tot mai mare de mașini decapotabile și motociclete pe care le vedem pe șosele. Însă, cu toate că este minunat să simțiți soarele pe piele și parfumul florilor care adie ușor în nări: dacă nu aveți o pereche de ochelari de soare de calitate, conducerea unei motociclete sau a unei mașini decapotabile ar putea fi o plăcere pe care să o regretați în scurt timp.

Soarele, vântul sau stelele - dacă doriți să vă bucurați pe deplin și în mod neîngrădit de numeroasele delectări oferite de motocicleta sau decapotabila dumneavoastră, o ramă de ochelari perfect ajustată împreună cu un set de lentile de înaltă calitate sunt absolut obligatorii. Numai așa, conducătorii auto își vor putea proteja ochii împotriva gluminii orbitoare a soarelui, micilor insecte și vântului care le bate din față.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Așadar, există câteva aspecte pe care trebuie să le luați în considerare atunci când vă cumpărați ochelari.

Când căutați rama perfectă, caracterul practic joacă un rol important. Ochelarii trebuie să fie ușor de pus și dat jos atunci când vă purtați casca, trebuie să se potrivească conformației capului dumneavoastră și să stea fix fără a lăsa urme. Opticianul dumneavoastră are o gamă largă din care puteți alege. În special pentru motocicliști, lentilele din plastic solide și o ramă ușoară, flexibilă cu brațe laterale elastice, plate sunt ideale pentru a minimiza riscul de accidentare, în cel mai rău caz. Pernițele nazale trebuie de asemenea să fie flexibile pentru a asigura că nu vor lăsa urme inestetice sau chiar dureroase de presiune atunci când casca este strâns fixată. În cazul mașinilor decapotabile, nu există limită când vine vorba de alegerea ramelor.

Sfaturi pentru motocicliști: În mod ideal, casca dumneavoastră nu trebuie să fie prevăzută cu un vizor colorat. Acestea sunt interzise prin lege în numeroase țări. Lentilele fotocromice sau fotosensibile sunt mai indicate. În prezent, vârful de gamă îl reprezintă lentilele „Transitions”. Acestea au un tratament fotosensibil oferind, prin urmare, o protecție optimă a ochilor. Caracteristica specială a lentilelor cu Transitions®: nuanța lor se adaptează la aproape orice situație de lumină, astfel încât dumneavoastră să vă puteți bucura în orice moment de o vedere confortabilă - neafectată de strălucirea orbitoare. Și: nu uitați să vă luați casca cu dumneavoastră când mergeți la optician pentru ajustarea ochelarilor pentru motocicletă.

Lentilele pentru persoanele care conduc decapotabile sau motociclete ar trebui să fie fabricate din plastic. Acestea sunt mai rezistente la spargere decât lentilele din sticlă - și sunt totodată și mai ușoare. Extrem de important este un tratament antireflex și, în cazul lentilelor din plastic, un tratament de durificare, rezistent la zgârieturi. Alternativ, puteți alege lentile ZEISS care încorporează tehnologii speciale pentru o protecție optimă împotriva strălucirii orbitoare, de ex. filtrele polarizante. Acestea filtrează lumina difuză și reflexiile produse de suprafețele strălucitoare, reducând prin urmare strălucirea extremă. Aceasta înseamnă mai multă siguranță în condiții de lumină orbitoare a soarelui, mai ales pe o șosea umedă după o ploaie.

Una dintre lentilele polarizate oferite de ZEISS este soluția premium SkyPol®. Aceste lentile asigură nu doar principalele beneficii ale polarizării, dar și o percepție îmbunătățită a culorilor și contrastului.

Lentilele Clarlet® Loop sunt o soluție foarte specială și sunt foarte la modă. Datorită utilizării unei tehnologii speciale, purtătorii de ochelari pot alege rame la modă sau rame sport cu lentile curbate - cu prescripția lor personală - indiferent dacă aleg lentile progresive sau monofocale. Designul și producția de ultimă generație a acestor lentile oferă purtătorilor cel mai mare confort la purtare. Acest lucru nu asigură doar o protecţie optimă împotriva vântului, prafului și insectelor, dar înseamnă și că vederea limitată și oboseala ochilor sunt acum de domeniul trecutului. Un alt beneficiu: lentilele sunt foarte ușoare și rezistente.

Atât pentru motocicliști cât și pentru conducătorii de mașini decapotabile este important să vadă ce se întâmplă în oglinda retrovizoare și cele laterale fără a trebui să-și întoarcă în permanență capul. Lentilele de dimensiuni foarte mici nu sunt așadar potrivite.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cei mai buni ochelari pentru condus - ajungeți la destinație în siguranță Lentilele personalizate nu numai că îmbunătățesc vederea slabă, vor contribui și la creșterea siguranței dvs. Iată ce trebuie să știți înainte să vă achiziționați ochelari de condus.
Vedere mai bună - chiar şi noaptea saui în condiţii de lumină redusă Vedere mai bună pentru cei care suferă de ”orbire de noapte” şi vedere slabă pe timp de noapte, datorită unor lentile inovative
Întrebări frecvente pentru lentile ZEISS Digital Ce sunt lentilele ZEISS Digital?
Trăind viața la maxim + o vedere lipsită de stres Lentilele pentru lumea digitală ZEISS Digital completează golul dintre lentilele monofocale și cele progresive!

Produse asemanatoare