Lentile pentru un condus mai relaxat

Cum pot lentilele ZEISS să facă şofatul mai sigur şi mai puţin stresant.

Condusul, multe persoane îl adoră, dar pentru mulţi dintre noi, este o necesitate ce ne asigură un grad mare de independenţă. Totuşi, studiile au arătat că unele persoane sunt tensionate şi stresate când conduc, în special la vizibilitate slabă: Pe ploaie, ceaţă sau abur, şi la răsărit şi apus. În timpul condusului, vizibilitatea bună este absolut obligatorie pentru siguranţă şi prevenirea accidentelor. Când vizibilitatea este slabă, obosim mai rapid şi reacţionăm mai lent. Ce au nevoie şoferii pentru a avea o vedere bună? Ce cerinţe trebuie satisfăcute acum de ochelarii pentru condus? ZEISS a examinat în detaliu acest subiect.

Cât de importantă este vederea bună la condus? Când pot apărea problemele de vedere?

1. Problemele de vedere pot apărea pe vreme rea, la răsărit şi apus şi noaptea.

Acest lucru este descris uneori ca "orbire de noapte", o condiţie ce obligă multe persoane să evite condusul pe lumină slabă sau noaptea. Motivul pentru asta este că la şofatul pe întuneric, amurg sau pe lumină slabă, de exemplu ploaie, ceaţă sau ninsoare, există cereri diferite pentru ochi. Pupilele sunt dilatate, ducând la o focalizare redusă comparativ cu pupilele contractate ziua. O consecinţă tipică este că şoferii apreciază mai prost distanţele, fiind mai nesiguri şi stresaţi.

Asta înseamnă că avem nevoie de lentile pentru condus pentru a estima mai bine distanţele pe lumină slabă.

2. Probleme de vedere produse de strălucire

În trafic, multe persoane consideră strălucirea farurilor vehiculelor ce se apropie, felinarelor sau reflexiile extrem de iritante. Acest lucru apare în special la condusul în amurg sau noaptea când pupilele ne sunt dilatate.

Cercetările de piaţă şi dovezile ştiinţifice arată că strălucirea percepută în trafic este asociată tehnologiei moderne de iluminat pentru automobile, în special sursele luminoase led şi Xenon HID. Astfel este şi mai important să aveţi protecţia corectă la strălucire pentru un condus confortabil şi sigur. ZEISS a examinat reacţia şoferilor la diferite tipuri de strălucire şi cum acoperirile lentilelor ar fi eliminat problema.

3. Probleme de vedere datorită mişcărilor rapide, frecvente ale ochilor

Vision problems due to fast, frequent eye movement

Măsurătorile realizate de Institutul FKFS* pentru ZEISS au arătat că privim la distanţă în medie circa 97% din timpul total de condus. O valoare foarte mare! Totuşi, ochii noştri au şi alte sarcini de efectuat: Aceştia se deplasează rapid şi constant de la privitul la distanţă la bord sau la oglinzile laterale sau retrovizoare. Acest lucru nu este de obicei o problemă pentru şoferii tineri, dar începând cu vârsta de 35-40 de ani ochii noştri nu se mai pot adapta, sau "acomoda" cum spun experţii, la distanţele diferite, la fel de repede aşa cum puteau în tinereţe. Avem nevoie de lentile speciale, de exemplu progresive, pentru a depăşi acest obstacol. Pentru condus, zonele intermediare şi la distanţă ale lentilelor progresive trebuie să fie foarte mari pentru a ne permite să focalizăm rapid atunci când ochii noştri se mişcă între drumul din faţă şi bord, cu o mişcare minimă a capului. ZEISS a analizat în detaliu comportamentul ochilor noştri când conducem. *

O pereche de ochelari pentru totul!

73%** din purtători ar vrea ochelari ce le asigură vederea optimă noaptea, dar vor să îi poată purta toată ziua!

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Trei dorinţe - o pereche de ochelari: Lentilele ZEISS DriveSafe

ZEISS a integrat toate aspectele de mai sus în noile lentile ZEISS DriveSafe pentru a crea lentile pentru toată ziua adecvate pentru folosire de către şoferi care până acum se plângeau de disconfort din cauza vederii slabe. Şi, desigur, pentru oricine doreşte să facă din condus o experienţă mai plăcută.

Soluţiile ZEISS DriveSafe

Soluţia 1: Tehnologia Luminance Design® de la ZEISS

Lentilele ZEISS DriveSafe prezintă o lentilă specială ce ţine cont de mărimea pupilelor la lumina slabă. Există un design pentru lentile simple, şi unul pentru cele progresive. Rezultatul: O vedere mai relaxată şi mai bună la condusul pe lumină slabă.

Lumină puternică = vedere fotopică cu pupilă mică: Adâncime mare focalizare, percepţie spaţială relaxată

Lumină puternică = vedere fotopică cu pupilă mică: Adâncime mare focalizare, percepţie spaţială relaxată

Fără lumină (întuneric) = vedere scotopică cu pupilă mare: Adâncime mică focalizare

Fără lumină (întuneric) = vedere scotopică cu pupilă mare: Adâncime mică focalizare

Lumină slabă = vedere mezopică cu pupilă variabilă: Condiţii dificile datorită variaţiei adâncimii de focalizare

Lumină slabă = vedere mezopică cu pupilă variabilă: Condiţii dificile datorită variaţiei adâncimii de focalizare

 

Soluţia 2: Acoperire DuraVision® DriveSafe de la ZEISS

Cu DriveSafe, ZEISS a folosit o nouă acoperire specială pentru a ţine cont de multele situaţii diferite de la condus când sistemul nostru vizual este confruntat cu strălucirea. Aferă aceiaşi duritate şi proprietăţi de curăţare ca acoperirile DuraVision® Premium, dar prezintă alt fel de acoperire anti-reflex. Acoperirea DuraVision® DriveSafe de la ZEISS reflectă parţial lungimile de undă cu energie mare, porţiunea vizibilă a spectrului albastru deschis, inclusiv banda de 450 nm. Acoperirea DuraVision® DriveSafe de la ZEISS reduce astfel disconfortul de la strălucire cu până la 64%** comparativ cu acoperirile premium AR.

*Cu DuraVision DriveSafe 64% mai puţini şoferi au raportat probleme cu strălucirea cu noua acoperire comparativ cu alte acoperiri premium AR.

Iritare produsă de lumina redusă ca orbirea şi reflexia
Iritare produsă de lumina redusă ca orbirea şi reflexia

Soluţia 3: Design lentile ZEISS DriveSafe pentru lentile progresive

ZEISS oferă un design special pentru a face condusul cu lentile progresive mai confortabil şi mai sigur. Zonele de vedere optimizate uşurează re-focalizarea ochilor la deplasarea între drumul din faţă şi bord şi oglinzile laterale şi retrovizoare. Mişcările orizontale ale capului sunt reduse. În acelaşi timp, zona apropiată este proiectată pentru ca ochelarii să fie purtaţi toată ziua, chiar şi la citit.

Pe scurt: Lentilele ZEISS DriveSafe sunt soluţia ideală pentru purtare toată ziua, nu doar la condus, indiferent dacă sunteţi la muncă, priviţi la televizor sau vă bucuraţi de un hobby.

Zonă distanţă medie cu până la 43 % mai mare ** pentru focalizare uşoară între bord şi oglinzi. Şi cu până la 14%** zonă vedere la distanţă pentru o vedere extinsă a drumului.
Zonă distanţă medie cu până la 43 % mai mare ** pentru focalizare uşoară între bord şi oglinzi. Şi cu până la 14%** zonă vedere la distanţă pentru o vedere extinsă a drumului.
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole conexe

Cei mai buni ochelari pentru condus - ajungeți la destinație în siguranță Lentilele personalizate nu numai că îmbunătățesc vederea slabă, vor contribui și la creșterea siguranței dvs. Iată ce trebuie să știți înainte să vă achiziționați ochelari de condus.
Vedere mai bună - chiar şi noaptea saui în condiţii de lumină redusă Vedere mai bună pentru cei care suferă de ”orbire de noapte” şi vedere slabă pe timp de noapte, datorită unor lentile inovative
Sfaturi pentru mai mult confort la purtarea lentilelor progresive Oricine se poate obișnui rapid cu lentilele progresiv perfect ajustate.
Întrebări frecvente pentru lentile ZEISS Digital Ce sunt lentilele ZEISS Digital?

Produse înrudite