Întrebări frecvente pentru lentile ZEISS Digital

Ce sunt lentilele ZEISS Digital?

Lentilele ZEISS Digital sunt special concepute pentru noile provocări cu care se confruntă ochii noştri într-o lume care se schimbă rapid, caracterizată de creşterea serviciilor digitale. Acestea ajută la combaterea primelor semne de oboseală care pot apărea în urma folosirii frecvente a telefoanelor, tabletei sau când citiţi pe ecrane de dimensiuni mici. Acest lucru mai este cunoscut şi sub numele de Sindromul privitului la calculator (CVS).

Aceste lentile au fost concepute pentru noile cerinţe vizuale: mişcarea diferită a ochilor şi distanţa mai scurtă de citit (30 cm atunci când privim la un ecran digital şi aproximativ 40 cm când citim o carte sau un ziar) au fost luate în considerare la proiectarea lentilelor ZEISS Digital.

Ce beneficii oferă lentilele?

Acestea asistă activitatea muşchiului ciliar, responsabil pentru focalizarea lentilelor oculare pe obiecte apropiate sau îndepărtate.

Lentilele au un culoar de adiţie mare şi asistenţă pentru distanţe de vedere apropiată între 0,5 şi 1,25 dioptrii.

Pentru cine au fost concepute lentilele ZEISS Digital?

Acestea au fost concepute în principal pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 45 de ani care nu se confruntă cu probleme de vedere la distanţe medii şi apropiate, dar încep să observe un confort redus cauzat de folosirea frecventă a dispozitivelor digitale. În general vorbind, aceştia sunt purtători de lentile de vedere simple (monofocale) sau nu au purtat deloc ochelari.

Începând cu vârsta de 30 de ani, trecerea constantă de la ecranul digital la distanţe mai mari poate duce la presiune oculară.

Ce este mai precis sindromul privitului la calculator?

Până la o anumită vârstă, ochii se pot adapta, în mod normal, la orice distanţă fără dificultate. Ne bucurăm de o vedere clară, focalizată la distanţe mici, medii şi mari. Lentila şi muşchiul ciliar din ochi se ajustează automat - fără să ne dăm seama.

Totuşi, pe măsură ce înaintăm în vârstă, ochii noştri se confruntă cu deteriorarea constantă a abilităţii de "acomodare", cu alte cuvinte abilitatea de a se focaliza la diferite distanţe de vedere. Astăzi, ochiul este supus unui efort suplimentar din cauza folosirii frecvente şi intense a ecranelor digitale. Ne confruntăm cu o cantitate mare de informaţii într-un spaţiu mic, deseori scrise cu litere minuscule. Situaţia impune de multe ori nevoia de a trece privirea constant de la o distanţă scurtă la una lungă.

În consecinţă, multe persoane se confruntă cu iritaţii oculare, dureri de cap sau dureri ale musculaturii gâtului.

Lentilele digitale sunt noi pe piaţă?

Competitorii au avut deja câteva tentative de a introduce produse de acest tip. Totuşi, ZEISS a adus o abordare complet nouă în dezvoltarea acestor lentile şi s-a concentrat foarte mult pe provocarea pe care lumea digitală o aduce ochilor noştri. Am luat în considerare doi factori primari:

  1. Deşi, în mod normal, ţinem dispozitivele digitale la o distanţă de aproximativ 30 cm de ochi, o carte sau un ziar le citim de la o distanţă de aproximativ 40 cm. Această distanţă mai mică a fost acum pentru prima dată integrată în design-ul lentilelor pentru ochelari.
  2. Noile lentile ZEISS Digital au fost concepute în principal pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 45 de ani care nu se confruntă cu probleme de vedere la distanţe medii şi apropiate, dar încep să observe un confort vizual redus.

Lentilele ZEISS Digital costă mai mult decât lentilele "normale"?

Costul lentilelor depinde, în mare măsură, de aşteptările dvs. Acest lucru începe cu tipul de lentile de vedere monofocale "simple" pentru care, de exemplu, preţul depinde de indicele de refracţie (cu cât acesta este mai mare, cu atât mai subţiri sunt lentilele), de material (plastic sau sticlă) sau strat (de exemplu, antireflex sau dur) alese.

Lentilele ZEISS Digital sunt disponibile în versiuni heliomate şi protecţie UV?

Lentilele ZEISS Digital sunt disponibile ca ochelari de soare sau lentile heliomate (cu PhotoFusion®).

Sunt disponibile, suplimentar, cu tehnologia i.Scription® care oferă un o vedere mai clară, mai ascuţită şi contrast mai bun, precum şi o mai bună percepţie a culorilor pe timp de noapte sau în condiţii de lumină slabă.

Care este diferenţa dintre lentilele ZEISS Digital şi lentilele progresive?

Lentilele ZEISS Digital sunt lentile concepute pentru nevoile impuse de generaţia telefoanelor inteligente, "cu capul aplecat". Lentilele integrează tehnologia ZEISS freeform şi sunt adaptate optim la nevoile lumii digitale.

Pentru proiectarea acestor lentile, ZEISS a început prin a analiza vederea digitală. Rezultatul: acestea sunt foarte bine focalizate pe condiţiile vizuale experimentate de utilizatorii de telefoane inteligente sau tablete.

Lentilele ZEISS digital oferă:

  1. o distanţă mai scurtă de citit necesară pentru dispozitivele digitale
  2. suport centrat pentru distanţe de vedere apropiate între 0,5 şi 1,25 dioptrii
  3. culoar de adiţie mare, similar lentilelor monofocale
  4. calitate optică optimă pentru vedere la distanţă şi de aproape la folosirea dispozitivelor digitale.

Care este diferenţa dintre lentilele ZEISS Digital şi lentilele Office?

Lentilele ZEISS Office se adresează nevoilor persoanelor trecute de 50 de ani care se confruntă deja cu primele probleme la distanţe medii şi apropiate - distanţele tipice de birou. Spre deosebire de lentilele ZEISS Digital, acestea sunt lentile purtate în anumite situaţii şi nu satisfac toate cerinţele ochelarilor destinaţi purtării zilnice.

Designul ZEISS Digital influenţează grosimea lentilelor? Lentilele au o altă formă? Le pot integra în rame deja existente?

Designul ZEISS Digital nu influenţează grosimea lentilelor.

Lentilele ZEISS Digital sunt disponibile din material plastic cu toţi indicii cuprinşi între 1,5 - 1,74 şi din sticlă cu indici de 1.6 şi 1,8 şi pot fi integrate pe orice ramă cu orice formă, inclusiv rame curbate.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Unde găsesc lentilele ZEISS Digital?

Opticianul dvs. vă stă cu plăcere la dispoziţie.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Trăind viața la maxim + o vedere lipsită de stres Lentilele pentru lumea digitală ZEISS Digital completează golul dintre lentilele monofocale și cele progresive!
Care este cel mai bun mod de a dezvolta lentilele de ochelari adecvate pentru stilul nostru de viaţă digital? VEDERE MAI BUNĂ l-a intervievat pe Timo Kratzer de la ZEISS Vision Care pentru a descoperi mai multe despre dezvoltarea Digital Lenses

Produse asemanatoare