Cele mai bune lentile pentru ochelari pentru conducerea auto - Ajungeți la destinație în siguranță

Lentilele particularizate pentru conducerea auto ne permit nu doar să fim mai relaxați când suntem la volan, dar și îmbunătățesc semnificativ siguranța. Însă care sunt aspectele de care consumatorii trebuie să țină cont atunci când cumpără ochelari pentru conducerea auto?

De fiecare dată când conducem, ochii noștri trebuie să îndeplinească sarcini dificile: să vadă în condiții de lumină slabă, lumină orbitoare a soarelui, ceață, șosele umede sau reflectorizante - fără a uita de ceilalți participanți la trafic, de semnele și indicatoarele rutiere pe care trebuie să le observe. Cu toate acestea, lentilele pentru ochelari potrivite pot transforma până și drumurile lungi și frecvente în călătorii plăcute și, cel mai important, sigure. Dar care sunt caracteristicile perechii ideale de ochelari pentru conducerea auto?

Vederea slabă reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri în timpul conducerii auto

Printre alte lucruri, ne ajută să vedem mai bine, cresc siguranța rutieră, ne relaxează ochii și ne protejează împotriva radiațiilor periculoase; lentilele pentru ochelari pentru conducerea auto sunt mult mai mult decât un accesoriu estival la modă. Studiile au arătat că numeroși conducători auto suferă de o vedere slabă. Este una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere și un risc pe care orice conducător auto îl poate reduce cu ușurință. Ca urmare, testele de vedere regulate efectuate de un optician și, dacă necesar, dispozitivele vizuale personalizate sunt esențiale pentru toți conducătorii auto. Experții recomandă adulților să-și testeze vederea cel puțin o dată la doi ani, chiar dacă nu au probleme de vedere evidente. Testele anuale de vedere sunt recomandate tuturor celor peste patruzeci de ani pentru a permite diagnosticarea precoce a unei potențiale prezbiopii.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Vederea bună în timpul conducerii auto se bazează pe o combinație de diverși factori

Vederea bună în timpul conducerii auto depinde de o varietate de factori. Trebuie să putem vedea fără strălucire orbitoare și reflexii, dar totodată clar și cu contrast pe timp de noapte. Un alt aspect important este rama ochelarilor care poate bloca unele zone de vizibilitate dacă aceștia nu sunt bine ajustați sau alunecă frecvent dacă nu sunt corect fixați. Începând cu vârsta de 40 de ani, conducătorii auto pot suferi și de un început de prezbiopie care cauzează deteriorarea treptată a vederii. Lentilele pentru ochelari potrivite și o ramă bine ajustată pot ajuta cu fiecare dintre aceste cerințe vizuale. Ochelarii ideali pentru conducerea auto asigură o protecție eficientă împotriva strălucirii orbitoare cu un excelent tratament antireflex, cu lentile polarizate sau nuanțate și cu un design special de lentile progresive pentru prezbiopie.

1. Esențial pentru lentilele ochelarilor pentru conducerea auto - Un tratament antireflex excelent

O serie de surse de lumină ne pot afecta vederea atunci când suntem la volan, cum ar fi lumina puternică a soarelui, farurile și reflexiile pe ochelari sau pe parbriz. Lentilele pentru ochelari fără tratament antireflex pot cauza probleme de vedere ca urmare a reflexiilor deranjante, de exemplu pe carosabilul umed sau cauzate de mașinile care circulă din sens opus. Acesta este un risc pentru siguranță suplimentar, chiar și pentru conducătorii auto cu vedere perfectă. Tratamentele speciale pentru lentilele ochelarilor, precum tratamentul antireflex ZEISS, reduc considerabil aceste distrageri și asigură o vedere mai bună, mai clară, zi și noapte. Lentilele pentru ochelari cu tratament antireflex sunt recomandate conducătorilor auto care conduc frecvent la asfințit sau noaptea, deoarece ele asigură cea mai relaxantă vedere posibilă, ferită de efectul de strălucire orbitoare.
 

2. Protecţie suplimentară cu filtrele de polarizare - Mai mult contrast și mai puțină strălucire orbitoare

Reflexiile, indiferent dacă provocate de suprafețe metalice sau de apa de pe carosabil, pot prezenta un risc suplimentar cu lentilele pentru ochelari standard, indiferent de anotimp. Lumina reflectată este direcționată într-o anumită direcție și cauzează strălucirea orbitoare neplăcută. Lentilele polarizate oferă o siguranță suplimentară în aceste situații. Polarizarea filtrează lumina, reducând reflexiile periculoase ce pot fi produse de carosabilul umed sau zăpadă. În același timp, o nuanță specială a lentilelor ochelarilor îmbunătățește contrastul și percepția culorilor. Acest lucru permite observarea mașinilor din sens opus mai rapid și mai clar, indiferent de vizibilitate.

3. Mai mult decât un efect cosmetic - Nuanțele lentilelor adaugă confort

Anumite nuanțe de culori pot fi deosebit de plăcute în timpul conducerii auto. Nuanțele de maro sau gri ajută la identificarea semnalelor luminoase precum semafoarele rutiere sau luminile de frână în câteva milisecunde, crescând în mod indirect timpii de reacție. Sfat: lentilele cu culori în degrade oferă o vedere mai bună a tabloului de bord, fiind mai deschise la culoare în partea de jos.

4. Praful și murdăria n-au nicio șansă pe lentilele ochelarilor - Pentru o vedere clară atunci când contează

Indiferent dacă vorbim de ochi iritați de la încălzitoarele de aer pe timp de iarnă sau de înfruntarea vântului din față în timp ce conduceți o decapotabilă, există multe opțiuni care să vă ajute să ajungeți la destinație fără ochi tensionați, indiferent de vreme. De exemplu, anumite tipuri de rame vă oferă protecţie suplimentară împotriva particulelor de praf sau a micilor insecte. În plus, tratamentele de ultimă generație precum DuraVision® Platinum de la ZEISS nu numai că resping apa și murdăria, dar și oferă lentilelor pentru ochelari protecție eficientă împotriva zgârieturilor sau a altor influențe de mediu dăunătoare.

Nu vă lăsați ochelarii în mașină pentru perioade lungi de timp. Temperaturile ridicate și fluctuațiile de temperatură vă pot deteriora lentilele ochelarilor.

5. Tehnologia inovatoare dă naştere celor mai bune lentile progresive din toate timpurile - Perfecte pentru ochelarii pentru conducerea auto

Măsurătorile realizate de Institutul FKFS* pentru ZEISS au arătat că privim drumul din faţă şi traficul din sens opus circa 97% din timpul total de condus. Cine s-ar fi gândit că media va fi aşa de mare? Totuşi, ochii noştri au şi alte sarcini de efectuat: Aceştia trebuie să focalizeze rapid între oglinzile laterale, oglinda retrovizoare şi bord. Acest lucru nu este de obicei o problemă pentru şoferii tineri, dar începând cu vârsta de 35-40 de ani ochii noştri nu se mai pot adapta, sau "acomoda" cum spun experţii, la distanţele diferite, la fel de repede aşa cum puteau în tinereţe. Avem nevoie de lentile progresive speciale pentru a depăşi acest obstacol. Pentru condus, zonele intermediare şi la distanţă ale lentilelor progresive trebuie să fie foarte mari pentru a ne permite să focalizăm rapid atunci când ochii noştri se mişcă între drumul din faţă şi bord, cu o mişcare minimă a capului.

Lentilele progresive pot fi de asemenea îmbunătăţite pentru condus. Noul model de lentile de la ZEISS DriveSafe satisface cerinţele de condus şi vă va oferi o nouă încredere. Se aplică regula obişnuită: Cu cât o lentilă este mai potrivită pentru cerinţele utilizatorului, cu atât este mai confortabilă. Lentilele progresive sunt ca un costum realizat la comandă: Acestea sunt realizate atât de precis încât perioada de adaptare este menţinută la minimul absolut.

Ochelarii cu lentilele progresive DriveSafe nu sunt adecvate doar pentru condus ci sunt perfecte şi pentru utilizarea zilnică.

6. Cea mai clară vedere pe timp de noapte cu lentilele pentru ochelari i.Scription pentru conducerea auto

Mai multe persoane se confruntă cu probleme de vedere atunci când conduc pe timp de noapte sau la asfințit decât în condiții de lumină normală. Dispozitivele vizuale concepute pentru vederea pe timp de zi, cu pupilele mai mici, ar putea să nu fie suficiente. i.Profiler® de la ZEISS, un dispozitiv special pentru măsurarea ochilor pe baza inovativei tehnologii wave-front, măsoară ochii cu pupilele larg deschise, similar situațiilor de vedere nocturnă, după care tehnologia i.Scription® permite încorporarea acestor măsurători în producerea lentilelor pentru ochelari. Obțineți lentile pentru ochelari pentru o vedere mai clară pe timp de noapte și pentru mai multă siguranță în timpul conducerii auto, împreună cu o percepție îmbunătățită a culorilor și a contrastului.

7. Alegerea ramelor de ochelari pentru conducerea auto - Care sunt aspectele de care trebuie să ţineţi cont?

Ramele ochelarilor contribuie mult la obţinerea unor rezultate perfecte. Rama şi braţele trebuie să fie cât mai subţiri posibil şi să se îmbine la marginea superioară. Acest lucru împiedică ramele ochelarilor din a vă limita câmpul vizual în timp ce conduceţi. Dacă dimensiunea lentilelor ochelarilor este maximizată, atunci mişcările capului necesare pentru a verifica oglinda retrovizoare şi cele laterale sunt minime. Ramele de ochelari cu lentile curbate ajută la reducerea deranjantelor raze incidente de lumină din lateral. De asemenea, rama trebuie să stea confortabil şi sigur pe nas, pentru a asigura că ochelarii rămân la locul lor în timpul mişcărilor rapide ale capului. Ajustarea personalizată este esenţială aici, în caz contrar putând apărea probleme precum dureri de cap şi oculare.

Lentilele optimizate pentru momentele în care conduceţi fac condusul mult mai confortabil, chiar şi în situaţiile cu iluminare slabă, cum ar fi ploaia, ninsoarea, apusul sau întunericul. Senzaţia de strălucire de la farurile traficului din sens opus sau luminile felinarelor stradale poate fi redusă. Tehnologiile şi acoperirile speciale fac posibil acest lucru.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole conexe

Vedere mai bună - chiar şi noaptea saui în condiţii de lumină redusă Vedere mai bună pentru cei care suferă de ”orbire de noapte” şi vedere slabă pe timp de noapte, datorită unor lentile inovative
Întrebări frecvente pentru lentile ZEISS Digital Ce sunt lentilele ZEISS Digital?
Trăind viața la maxim + o vedere lipsită de stres Lentilele pentru lumea digitală ZEISS Digital completează golul dintre lentilele monofocale și cele progresive!
De ce merită să aveți o a doua pereche de ochelari Există numeroase situații în care a doua pereche de ochelari este cel mai important accesoriu pe care l-ați putea avea.

Produse înrudite