Ochelarii pentru copii: vizita la optician a copiilor

Câteva sfaturi pentru ochii copiilor și ochelarii pentru copii

Sunt ochii noștri sunt cel mai important organ senzorial? Chiar mai important decât pielea, nasul, urechile și limba? La aceasta întrebare este dificil de răspuns. Cu toate acestea, un lucru e cert: atunci când noi - și în mod special copiii - suferim de o deficiență de vedere, orientarea noastră și capacitatea de a ne bucura de viață au de suferit. Este în mod special adevărat într-o lume care este acum dominată de impresii vizuale. Prin urmare, noi, ca părinți, trebuie să acordăm atenție specială ochilor copiilor noștri și dezvoltării lor vizuale. VEDERE MAI BUNĂ a pregătit câteva sfaturi despre ochii copiilor și ochelarii pentru copii care să vă ajute să gestionați această problemă complexă și importantă.

Cum puteți recunoaște vederea slabă la copilul dumneavoastră

Transformați testarea vederii copilului dumneavoastră într-un joc.

Opticianul Hendrik Gausepohl vă recomandă să urmăriți îndeaproape progresul vizual al copiilor. Dacă observați semne de strabism, zbatere a ochiului sau albire a pupilei, trebuie să consultați imediat un optician. Același lucru se aplică și dacă bolile oculare sau vederea slabă sunt frecvente în familia dumneavoastră. Un alt semnal de alarmă este dacă bebelușii nu încearcă să stabilească contact vizual cu o persoană care le vorbește.

Cristalinul ochilor copiilor mici este încă foarte moale și se poate acomoda foarte eficient, respectiv se poate adapta fără dificultate la diferite distanțe. Dacă un ochi nu funcționează la fel de bine precum celălalt, părinții uneori nu observă că ochiul „bun” de fapt îl compensează pe cel „rău”. Prin urmare, este recomandat să testați vederea copilului la o vârstă fragedă, ideal la vârsta de trei ani.

O vizită la optician este absolut obligatorie înainte de începerea școlii. Un examen oftalmologic la 14 ani este esențial pentru a detecta eventualele modificări în ochii adolescentului, în special a miopiei. Următorul examen este, de regulă, efectuat atunci când tânărul adult se înscrie pentru prima oară pentru a obține permisul de conducere.

Ramele de ochelari potrivite pentru copii

Luarea deciziilor nu e niciodată ușoară. Iar pentru alegerea ramelor de ochelari pentru copii, aspectul nu este singurul factor important.

Oferind copiilor cea mai bună vedere

Ochelarii pentru copii trebuie să îndeplinească standarde foarte exigente

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!
Ochii copiilor noștri Când un copil se naște, acesta poate vedea imediat. Cu toate acestea, acuitatea sa vizuală trebuie să se dezvolte în timp.
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră