Operația de cataractă

Cataracta și tratamentul său

Cataracta este unul dintre cele mai frecvente motive ale scăderii calității vederii și afectează majoritatea oamenilor pe măsură ce înaintează în vârstă. Aceasta este, de asemenea, cea mai frecventă cauză de orbire la nivel mondial. Adesea, pacienții nu își dau seama că au cataractă până când vederea tulbure nu începe să le afecteze în mod semnificativ viața de zi cu zi. Lăsată netratată, o cataractă poate conduce chiar la pierderea completă a vederii. Vestea bună este că o cataractă poate fi tratată ușor și eficient printr-o procedură sigură, de rutină. Înlocuirea cristalinului opacifiat de o cataractă cu o lentilă intraoculară (LIO) se efectuează în prezent de peste 20 de milioane de ori pe an în întreaga lume*. Aflați mai multe despre tehnologiile moderne de tratare a cataractei.

*Pe baza datelor de la OMS.

 

Ce este cataracta? Atunci când vederea devine neclară
Cauze și factori de risc privind cataracta Cum se previne cataracta
Diagnosticarea și tratarea unei cataracte Pregătirea pentru programare
Proceduri chirurgicale pentru cataractă – Pas cu pas – Riscuri și costuri Liniile directoare pentru pacienții interesați de intervenția chirurgicală pentru cataractă
Alegerea unei lentile pentru cataractă Prezentarea lentilelor intraoculare: Care sunt diferențele?
Întrebări adresate frecvent Ce trebuie să știți despre tratamentul cataractei
Chirurgia oculară cu laser Aflați despre modul în care chirurgia oculară cu laser poate îmbunătăți calitatea vederii
Informații despre LIO-uri ZEISS pentru dumneavoastră Vi s-a implantat o lentilă intraoculară de la ZEISS și/sau vă aflați în căutare de informații despre produsul LIO de la ZEISS?

Articole similare

Ochiul uman Tot ce trebuie să știți despre anatomia, structura și funcțiile ochiului

Să înțelegem vederea 24 nov. 2017

Tags:

Complexitățile ochiului uman - de la pata oarbă și maculă (pata galbenă) la vederea focalizată și periferică Modul în care creierul nostru compensează pentru complicatele defecte de design ale ochiului uman.

Să înțelegem vederea 16 oct. 2017

Tags:

Recunoașterea problemelor de vedere Miopia, hipermetropia, astigmatismul, etc.: Ce fel de probleme de vedere implică cum le putem corecta?
Vedere neclară cum să tratați tulburările de vedere care vă afectează viața de zi cu zi.
Ochelari, lentile de contact sau intervenţie chirurgicală cu laser - care opțiune vi se potrivește? Aproximativ jumătate din populație suferă de o problemă de vedere. Cu toate acestea, în prezent acestea sunt ușor de corectat deoarece există o soluție potrivită pentru aproape toate problemele de vedere.
Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp O privire de ansamblu asupra simptomelor, cauzelor și tratamentelor

Sănătate + prevenire 21 nov. 2017

Tags:

De ce vederea bună este atât de importantă Atunci când unul dintre simțuri lipsește, celelalte trebuie să-i preia munca. Ochii joacă un rol important aici.

Sănătate + prevenire 16 oct. 2017

Tags: