Protecție totală UV în lentilele incolore.

Lentile ZEISS cu Tehnologia UVProtect

Radiațiile utraviolete (UV) sunt întotdeauna prezente. De-a lungul întregului an, de-a lungul întregii zile, atât iarna cât și vara, atât în zilele însorite cât și în condiții de cer noros, când expunerea UV poate atinge 70-75% la nivelul solului. Radiația UV are și câteva efecte benefice asupra organismului nostru, cum ar fi producția de vitamina D prin expunerea pielii la soare. De asemenea, stimulează producția de melanină, o soluție de protecție proprie a corpului dumneavoastră împotriva arsurilor solare, prin care se obține un ten bronzat.

Totuși, dacă pielea netrotejată este expusă la radiații UV pentru mai mult timp, acestea pot provoca afecțiuni, cum ar fi foto-îmbătrânirea pielii, riduri, și în cazurile mai grave, cancer de piele.

O cameră UV dezvăluie, ceea ce este invizibil ochiului liber.
Fotografie făcută cu o cameră foto normală.

Fotografie făcută cu o cameră foto normală.

Fotografie făcută cu o cameră foto UV, în care se pot vedea leziuni ale pielii cauzate de expunerea la razele UV.

Fotografie făcută cu o cameră foto UV, în care se pot vedea leziuni ale pielii cauzate de expunerea la razele UV.

Nu riscați sănătatea ochilor dumneavostră

Pentru protejarea pielii putem folosi diferite produse de protecție solară, însă nu prea avem opțiuni în privința protejării ochilor contra radiațiilor UV dăunătoare. Uităm des, că radiațiile UV sunt dăunătoare și pentru sănătatea ochilor noștri pe termen lung și că pot afecta și pielea din jurul ochilor Din păcate, doar 1 dintre 5 lentile blochează complet radiațiile UV până la 400 nm. Deci 4 dintre cele 5 lentile nu blochează deloc sau blochează doar parțial radiațiile UV. Acest lucru înseamnă, că razele UV trec prin lentile și pot avea efecte dăunătoare atât asupra ochilor, cât și a pielii.

Această lipsă de protecție poate cauza diferite forme de boli ale ochilor, accelerând îmbătrânirea țesuturilor din jurul acestora.

Fotokeratită

Arsuri solare ale corneei din cauza expunerii excesive la razele UV.

Foto-îmbătrânirea și schimbarea ADN-ului pielii dvs.

83996997

Prin foto-îmbătrânirea pleoapelor pielea devine mai groasă și cauzează apariția unor riduri proeminente. Până la 5-10% dintre toate cazurile de cancer de piele apar la pleoape.1

Cataractă

Opacifierea cristalinului ochiului este cauzată de multe ori de expunerea excesivă la razele UV. La început apar semne, precum perceperea mai slabă a contrastelor și pierderea acuității vizuale, iar în cele din urmă, în etapa finală poate interveni orbirea totală. Aceasta se poate remedia doar printr-o intervenție chirurgicală și înlocuirea cristalinului.2 Conform Organizației Mondiale a Sănătății (WHO) aproximativ 20% dintre toate cazurile de cataractă sunt cauzate și se agravează prin radiațiile UV.3

48 % dintre cazurile de
orbire la nivel mondial sunt
cauzate de cataractă²

Tehnologia ZEISS UVProtect în toate lentilele incolore ZEISS

Se recomandă protecție UV contra razelor UV dăunătoare până la 400 nm. Tocmai de aceea, începând din acest an, ZEISS creează un nou standard pentru ochi, integrând protecția totală UV în toate lentilele incolore ZEISS, din material plastic.

Camera foto UV arată, ce înseamnă acest lucru: lentilele incolore ZEISS cu Tehnologia UVProtect apar întunecate, ca și ochelarii de soare, deoarece acestea blochează complet razele UV.

Tehnologia UVProtect se ridică deasupra standardelor acceptate la un nivel mai superior al protecției UV, astfel lentilele incolore ZEISS blochează razele dăunătoare UV de până la 400 nm. Acesta este același standard de protecție UV, pe care îl oferă ochelarii de soare de calitate superioară.

Promisiunea ZEISS

Protecție
totală UV

Razele UV de până la 400nm sunt blocate de către lentile.

Razele UV de până la 400nm sunt blocate de către lentile.

Protecție totală UV pentru ochi și pielea din jurul acestora.

Lentilele incolore de ochelari oferă aceeași protecție UV, ca și ochelarii de soare de calitate superioară.

Lentilele incolore de ochelari oferă aceeași protecție UV, ca și ochelarii de soare de calitate superioară.

Articole conexe

Cum puteți găsi un optician bun? Tot ce este important - de la primul consult până la ajustarea lentilelor
Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp O privire de ansamblu asupra simptomelor, cauzelor și tratamentelor

Sănătate + prevenire 21 nov. 2017

Tags:

Tratamente pentru ochelari: antireflex, de durificare, CleanCoat, etc. Tipuri de tratamente și diferențele de calitate dintre ele? La ce servesc diferitele tratamente pentru lentile?
Ochii uscați - ce puteți face când ochii ustură și aveți o senzație de mâncărime? Ochii uscați sunt o cauză frecventă pentru care oamenii se prezintă la medicul oftalmolog.

Sănătate + prevenire 1 nov. 2017

Tags:

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră