Lentilele ZEISS BlueGuard

Plăcut pentru ochi

Mai multă expunere la lumină albastră - indiferent de vârstă.

Viața noastră se digitalizează pe zi ce trece. Lucrăm, ne jucăm, învățăm și cumpărăm online, oriunde ne-am afla. Datorită acestor schimbări ale stilului de viață, ne solicităm ochii mai mult ca niciodată. Acest lucru înseamnă că, pe lângă expunerea la lumina albastră solară, potențial dăunătoare, suntem foarte expuși și la lumina albastră artificială.

Înconjurat de ecrane toată ziua?

Încă din aprilie 2020, cercetările au arătat că oamenii de toate vârstele, din întreaga lume, petrec mult mai mult timp cu dispozitive digitale.1 În plus, a crescut timpul petrecut în interiorul casei care este echipată cu iluminat LED care emite multă lumină albastră. Deci, pe lângă faptul că se confruntă cu lumina albastră potențial dăunătoare emisă de soare, majoritatea oamenilor sunt din ce în ce mai expuși la lumina albastră artificială.

Vedeți confortabil și arătați bine fără a fi deranjați de reflexiile albastru-violet ale lentilelor cu tratament care reflectă lumina albastră. Lentilele ZEISS BlueGuard filtrează lumina albastră1 potențial dăunătoare și oferă în plus și protecție totală UV.

Ce este lumina albastră și cum funcționează lentilele de ochelari pentru filtrarea luminii albastre?

O parte din lumina emisă de soare trece în spectrul albastru, dar și aproape toate dispozitivele digitale moderne și becurile cu LED emit lumină albastră. Spre deosebire de radiațiile UV, lumina albastră penetrează ochii, iar supraexpunerea poate contribui la oboseala ochilor și la vederea încețoșată. Lumina albastră influențează, de asemenea, ritmul circadian al corpului și capacitatea acestuia de a produce melatonină, astfel încât lumina albastră poate avea un efect asupra somnului, deci are și un efect benefic.
Lentilele cu filtrarea luminii albastre blochează acea parte a spectrului de lumină albastră care poate fi potențial dăunătoare și deranjantă.

Ce este oboseala digitală a ochilor?

Durerile de cap, vederea încețoșată, ochii uscați sau cu senzație de arsură sunt toate simptome obișnuite ale oboselii digitale a ochilor (DES) care pot fi cauzate de utilizarea prelungită a dispozitivelor digitale. Tabletele, smartphone-urile și calculatoarele emit o cantitate semnificativă de lumină albastră, care poate duce la efecte intraoculare deranjante, cum ar fi dispersia și aberația cromatică longitudinală.

Lentilele ZEISS BlueGuard: Cea mai nouă generație de lentile de ochelari pentru filtrarea luminii albastre

La produsele anterioare, filtrarea luminii albastre se realizează prin tratamente care reflectă lumina albastră dăunătoare. Lentilele ZEISS BlueGuard încorporează proprietățile de absorbție a luminii albastre chiar de către materialul lentilelor. Acest lucru ne permite să aplicăm pe lentilele ZEISS BlueGuard, tratamentul noastru premium pentru lentile, ZEISS DuraVision Platinum.

Mai multă protecție

Lentilele ZEISS BlueGuard oferă protecție totală UV și filtrează acum până la 40%2 din lumina albastră, cea potențial dăunătoare și deranjantă.

Plăcut pentru ochi

Lentilele noastre cu filtrare a luminii albastre sunt concepute să combată oboseala digitală a ochilor într-o lume din ce în ce mai digitalizată.

Mai puține reflexii

Pentru aspect plăcut atât online cât și offline, lentilele ZEISS BlueGuard au cu până la 50% mai puține reflexii3 ale luminii albastre digitale în comparație cu tratamentul ZEISS DuraVision BlueProtect.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră