Lentilele ZEISS MyoCare

Oferiți copilului dumneavoastră o perspectivă mai bună asupra vieții.

Concepute special
pentru copii

O mare parte din ceea ce învățăm și experimentăm se întâmplă prin ochii noștri. Copiii învață și cresc prin ceea ce văd. Vederea lor face o mare diferență în dezvoltarea lor și pentru viitorul lor. Deci, întrebarea este, putem preveni miopia pentru a asigura dezvoltarea normală?

Portofoliul ZEISS MyoCare, lentile de ochelari de vedere pentru copii

Lentile noi de ochelari pentru managementul progresiei miopiei la copii.

O fetiță care poartă ochelari fuge cu o panglică, învârtind-o în jurul ei pentru a face cercuri în aer.

Copii au întotdeauna ceva nou de descoperit: prima lor vacanță, primul hobby sau primul lor cel mai bun prieten de la grădiniță. Acestea sunt momente magice și fascinante pentru ei. Totuși, dacă un copil nu are o vedere optimă, acest lucru îi afectează calitatea vieții. Dezvoltarea copilului poate avea de suferit, ceea ce duce la dificultăți de învățare și face ca acesta să nu-și atingă potențialul maxim.1,2 Este important să oferiți cel mai bun sprijin posibil pentru copiii cu progresie rapidă a miopiei.

De aceea, portofoliul ZEISS MyoCare constă în lentile special concepute pentru tinerii purtători de ochelari cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. ZEISS MyoCare reprezintă cea mai bună soluție de lentile pentru ochelari concepută pentru a încetini progresia miopiei.

Ce este miopia?

Miopia, numită și vedere neclară la depărtare, este, în esență, o formă de deficiență vizuală. Atunci când o persoană cu vedere neclară la depărtare privește la depărtare, în ochi (pe retină) este produsă o imagine neclară. Pe măsură ce copiii cresc, ochii lor devin mai lungi. Dacă alungirea ochilor este mai mare decât ar trebui să fie la o anumită vârstă, nivelul de miopie crește. De exemplu, unele simptome de miopie la copii ar putea fi faptul că se forțează să vadă clar la distanță, astfel încât se străduiesc să facă activități de zi cu zi, cum ar fi să facă sporturi cu mingea sau să citească tabla situată în fața unei săli de clasă.

Schiță schematică a ochiului care arată lentila, corneea, fovea și retina.

Dezvoltarea miopiei la copii

În Asia, aproximativ 90% dintre tinerii din zonele urbane prezintă miopie înainte de vârsta de 20 ani.Dar prevalența tot mai mare a miopiei nu este o problemă doar în Asia. Această tendință este în curs de dezvoltare și la nivel global.

Prin comparație, prevalența miopiei și riscul de progresie a miopiei la copii sunt relativ scăzute în Europa. Totuși, miopia devine, de asemenea, mai frecventă în întreaga regiune, cu o tendință clară de prevalență mai mare a miopiei la populația mai tânără.4

Care sunt cauzele miopiei?

Există mai multe cauze care contribuie la creșterea prevalenței miopiei:2

 1. Aspecte genetice 
  • Dacă unul sau ambii părinți sunt miopi, există un risc crescut pentru copil să devină, de asemenea, miop.
 2. Schimbări ale stilului de viață și mediului
  • Activitatea intensă excesivă la apropiere, cum ar fi smartphone-uri sau cărțile.
  • Regiuni unde viața de zi cu zi tinde să se desfășoare în interior.
  • Lipsă de lumină naturală, precum și timp redus petrecut în aer liber.
 3. Aspecte suplimentare:
  • Deoarece debutul implică mai mulți ani de progresie, copii miopi sub șapte ani prezintă un risc mai mare de a dezvolta miopie mare.5
  • Un părinte cu miopie crește riscul copilului de miopie de două ori, iar doi părinți cu miopie cresc riscul de peste cinci ori.6

Cum se tratează progresia miopiei la copii?

Există mai multe opțiuni pentru tratamentul progresiei miopiei la copii, inclusiv:

 • Lentile de contact purtate de copil numai noaptea
 • Lentilele de contact moi pentru purtare ziua
 • Picături de ochi
 • Ochelari cu lentile speciale pentru miopie, care tinde să fie cea mai confortabilă metodă de tratament pentru pacienții tineri.

În ceea ce privește tratamentul miopiei, stilul de viață are, de asemenea, o influență puternică asupra ochilor copiilor. De fapt, studiile au arătat că miopia este mai puțin frecventă în rândul copiilor care petrec mult timp în aer liber sau, și dacă un copil cu miopie merge afară frecvent, progresia miopiei tinde să fie mai lentă.

Metode de tratament pentru managementul miopiei

Miopia are cauze complexe și multifactoriale. Prin urmare, managementul progresiei miopiei la copii poate implica o combinație de tratamente optice cu ochelari și lentile de contact, precum și cu produse farmaceutice. Totuși, indiferent de abordarea aleasă pentru gestionarea miopiei, ar trebui să fie combinată cu un stil de viață sănătos pentru a obține rezultatul dorit al tratamentului.7

Următoarele metode sunt disponibile pentru tratarea miopiei progresive la copii

Remodelare corneană (Ortokeratologie)

Ilustrare 3D a lentilelor de contact rigide specializate pentru noapte.

Lentilele de contact rigide sunt purtate peste noapte pentru a schimba temporar curbura corneei și pentru a permite o vedere clară în timpul zilei. 

Lentilele de contact moi

Ilustrare 3D a lentilelor de contact moi.

Lentile de contact moi cu modele speciale purtate în timpul zilei; care creează simultan zone clare și defocalizate în spatele ochiului (pe retină).

Lentile  pentru ochelari

Ilustrația 3D a unei lentile pentru ochelari concepute pentru corectarea miopiei.

Cea mai puțin invazivă și mai accesibilă metodă care nu are riscurile și efectele secundare asociate cu alte soluții. Avantajul modelelor speciale de lentile pentru ochelari este că acestea corectează vederea și controlează progresia miopiei în același timp.

Activități în aer liber

 Ilustrația 3D a unei mingi de fotbal alb cu negru.

Pentru a preveni sau întârzia debutul miopiei, se recomandă activitate în aer liber, constând din minimum 2 ore petrecute intermitent în aer liber zilnic, inclusiv timp suplimentar în aer liber după școală.8

Produse farmaceutice pentru miopie progresivă

Ilustrație 3D a unei pipete.

Aceasta implică aplicarea de produse farmaceutice, de exemplu doze mici de picături de atropină. 

O soluție specializată

Lentile pentru ochelari pentru copii cu ramă neagră, roșie și roz deschis cu inimi.

Miopia progresivă la copii trebuie corectată cu produse specializate care oferă copilului o vedere clară, confortabilă, gestionând în același timp progresia miopiei. Din păcate, este cel mai adesea tratată cu ochelari standard sau cu lentile de contact. Aceste ajutoare de vedere corectează doar starea actuală a miopiei, însă nu pot încetini progresia miopiei.

ZEISS MyoCare este un nou design de lentile care se adresează vederii bune și progresiei miopiei.

Portofoliul MyoCare® - Noul design de lentile care se adresează vederii bune și progresiei miopiei.

Îmbunătățiți vederea copilului dumneavoastră. Permiteți-i să-și vadă clar lumea – fiecare detaliu al fiecărui moment contează. Portofoliul de lentile ZEISS MyoCare reprezintă cea mai bună soluție de lentile pentru ochelari menită să încetinească progresia miopiei.

Cum funcționează lentilele ZEISS MyoCare?

Portofoliul constă din două modele de lentile în funcție de vârstă. Specialistul dumneavoastră în domeniul îngrijirii ochilor vă va recomanda cel mai potrivit design de lentile pentru copilul dumneavoastră. MyoCare® este susținută de inovația ZEISS și de peste un deceniu de experiență în dezvoltarea lentilelor pentru managementul progresiei miopiei.

Tehnologia ZEISS C.A.R.E. (elemente inelare cilindrice de refracție)

Pe măsură ce copiii cresc, ochii lor devin mai lungi, iar aceasta se numește alungire axială. Dacă alungirea axială este mai mare decât ar trebui să fie la o anumită vârstă, nivelul de miopie crește. Prin gestionarea lungimii axiale a ochiului, miopia este și ea gestionată.
Designul nostru MyoCare dispune de o zonă centrală clară pentru corecția optică a vederii. Elementele speciale C.A.R.E.® sunt prezentate de la marginea zonei clare, extinzându-se până la marginea lentilelor. Obiectivul principal al acestui design este de a gestiona progresia miopiei prin încetinirea alungirii globului ocular, oferind în același timp o vedere confortabilă și bună.

Un design patentat al lentilelor pentru ochelari, cu o zonă centrală clară și cercuri concentrice spre marginea exterioară a lentilelor.

Design ZEISS ClearFocus

Defocalizarea este cunoscută pentru declanșarea alungirii globului ocular, ceea ce duce la creșterea miopiei. Am optimizat suprafața din spate a lentilelor pentru a oferi puterea corectă a lentilelor și pentru a minimiza defocalizarea nedorită - indiferent de zona lentilei prin care se privește. Designul ZEISS ClearFocus oferă o vedere bună și managementul miopiei pentru toate unghiurile de vizualizare.

Cinci copii care poartă ochelari, întinși pe podea, cu capetele apropiate și picioarele orientate spre exterior, într-un cerc.

Tratamente ZEISS DuraVision

Tratamente antireflex cu proprietăți rezistente la zgârieturi, care sunt aplicate pe suprafața lentilelor pentru a le face mai robuste - perfecte pentru copiii activi. ZEISS DuraVision Kids cu caracteristici de protecție completă poate fi, de asemenea, considerată o soluție excelentă concepută special pentru copii. Oferă proprietăți antireflex excelente pentru a oferi copiilor o vedere nederanjată și reflexii UV scăzute pe partea din spate a lentilelor.

Un băiat care merge pe bicicletă într-un parc, purtând ochelari și o cască de protecție.

Tehnologie ZEISS UVProtect

Protecție UV totală înseamnă că ochii copilului dumneavoastră sunt protejați atunci când se joacă în aer liber.

O fetiță care poartă ochelari stă afară și suflă bule de săpun printr-un cerculeț.

De ce ar trebui să alegeți designul lentilelor MyoCare® pentru copilul dumneavoastră?

Vederea cu modelele ZEISS MyoCare este la fel de bună ca și cea cu lentilele ZEISS monofocale.9

Lentilele care sunt eficiente în managementul progresiei miopiei la copii, trebuie să fie confortabile și să ofere purtătorului o vedere clară. Acesta este motivul pentru care apreciem atât de mult opinia copiilor care poartă MyoCare. 99% dintre copii au susținut că vederea la depărtare și vederea la apropiere este foarte bună atunci când poartă design-uri ZEISS MyoCare, iar 100% dintre copii s-au adaptat cu lentilele într-o singură zi.9
Copiii trebuie să se poată distra fără restricții. Când poartă lentile ZEISS MyoCare, copilul dvs. va putea să citească, să se joace în aer liber, să facă sport și multe altele.

Recomandări pentru managementul eficient al miopiei

Două fete și un băiat care poartă ochelari jucându-se afară pe un câmp cu ochelari de mărire.

Lăsați copilul să petreacă mai mult timp afară:
Studiile arată că pentru a preveni sau a întârzia debutul miopiei, se recomandă activitate în aer liber, constând din minimum 2 ore petrecute intermitent în aer liber zilnic.

Două fete care poartă ochelari stând împreună, una tânără și una mai mare. Fata mai mică folosește o tabletă, iar fata mai mare folosește un smartphone.

Învățați-vă copilul cu obiceiuri bune privind activitățile la apropiere:
Reduceți timpul excesiv pe care copilul îl petrece pentru activități la aproape, cum ar fi jocul pe un smartphone sau pe o tabletă. În cazul în care copilului dumneavoastră îi place să citească, asigurați-vă că face pauze regulate. Evitați distanțele de lucru mai mici de 20 de cm.

Un furnizor de servicii medicale pentru ochi pune ochelari noi pe fața unui băiat pentru a vedea dacă se i se potrivesc bine.

Duceți copilul la controale regulate ale ochilor:
Detectarea timpurie este esențială nu numai pentru corectarea vederii copilului, ci și pentru managementul progresiei miopiei cât mai curând posibil. Toți copiii de peste 5 ani ar trebui să meargă la o examinare a ochilor cel puțin o dată pe an până când ajung la vârsta de 18 – 20 ani.

Un băiat care poartă ochelari stă la un birou ținând în mână un stilou și uitându-se în depărtare.

Asigurați-vă că copilul dumneavoastră poartă ochelarii cât mai des posibil:

În cazul intervențiilor de management al miopiei, purtarea este un factor foarte important pentru a garanta eficacitatea tratamentului. Aceste lentile sunt eficiente numai atunci când sunt purtate. Portofoliul de lentile ZEISS MyoCare se remarcă prin purtare ușoară. Cu 100% dintre copii care au raportat că s-au adaptat în doar o zi atât cu lentilele MyoCare, cât și cu MyoCare S.9

Afară la soare – și confortabil.

Protecție UV pentru ochii copiilor.

Protecția eficientă împotriva radiațiilor UV dăunătoare este obligatorie pentru orice lentile de ochelari, în special pentru ochii sensibili ai copiilor. Protecția UV totală este o caracteristică standard pentru toate lentilele ZEISS incolore pentru managementul miopiei. În acest fel, copilul dumneavoastră se poate juca la soare fără să-și deterioreze ochii.

Confort vizual mai mare și rezistență la zgârieturi - ideale pentru ochelarii de vedere pentru copii.

Disponibile și pentru ZEISS MyoCare: ZEISS DuraVision BlueProtect. Protecție împotriva luminii albastre pentru copiii cu miopie care întâlnesc lumina albastră deranjantă emisă de smartphone-uri, tablete, LED-uri, televizoare și ecrane de calculator. Aceasta include și o protecție premium integrată împotriva zgârieturilor și un tratament special pentru rezistență la murdărie.

Articole similare

Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră