Lentile pentru locul de muncă

O vedere mai bună la muncă și în timpul liber

Cei mai mulți purtători de ochelari consideră din ce în ce mai mult calculatorul ca făcând o parte integrantă din viața lor profesională. Însă, perioadele îndelungate petrecute în fața unui ecran pot duce la dureri cervicale, de spate și umeri. Acest lucru este deseori cauzat de folosirea unei perechi inadecvate de ochelari. Ochelarii pentru citit și lentilele progresive nu sunt cea mai bună soluție pentru persoanele care petrec mult timp lucrând în fața unui ecran. O alegere mai bună este o pereche de ochelari pentru calculator cu lentile speciale ZEISS, concepute special pentru utilizarea la locul de muncă. Aceste lentile oferă un câmp vizual larg pentru apropiere și semi-distanță, oferindu-vă o vedere clară a ecranului și o poziție șezândă naturală. Acești ochelari pot fi optimizați pentru a răspunde cerințelor dumneavoastră specifice.

Care sunt beneficiile pentru dumneavoastră

Un coleg făcut la comandă!

 • O vedere clară și o acuitate vizuală de excepție cu câmpuri largi ale vederii pentru zona vizuală de apropiere și cea de semi-distanță.
 • Acest lucru asigură o vedere relaxată, naturală la birou precum și pentru celelalte activități pe care le efectuați la apropiere sau semi-distanță.
 • Cea mai bună soluție pentru o postură confortabilă și o poziție a capului care previne durerile la nivelul musculaturii gâtului, spatelui și umerilor.
 • Aceste lentile sunt concepute pentru a vă ajuta pe dumneavoastră și comportamentul dumneavoastră vizual atât la muncă, cât și în timpul liber. Lentilele ZEISS pentru locul de muncă pot fi personalizate în funcție de nevoile dumneavoastră vizuale individuale în câmpurile vizuale pentru vederea la apropiere și semi-distanță.

În ce mod vă ajută ochelarii pentru calculator?

Este esențial să mențineți o poziție relaxată a capului și corpului

Munca la calculator ne forțează ochii să focalizeze la distanțe foarte specifice în câmpul vizual pentru apropiere și semi-distanță.

Folosirea ochelarilor de citit pentru munca la calculator

Folosirea ochelarilor de citit pentru munca la calculator

Ochelarii de citit sunt concepuți pentru distanțe foarte mici, mai reduse decât distanța dintre ochii dumneavoastră și un calculator. Deci, atunci când purtați ochelari de citit în timp ce lucrați în fața calculatorului, vă aduceți în mod automat capul mai aproape de ecran. Acest lucru vă forțează să adoptați o poziție incomodă, care poate duce la tensiune musculară la nivelul gâtului și spatelui.

Cum vă afectează acest lucru poziția în fața ecranului:
 
 • Pentru a putea vedea clar textul și imaginile ecran, trebuie să vă aplecați înainte.
 • Aceasta duce la o solicitare inutilă a gâtului și spatelui.
Purtați lentile progresive la locul de muncă?

Purtați lentile progresive la locul de muncă?

Persoanele care poartă lentile progresive privesc la monitorul calculatorului într-un mod cu totul și cu totul diferit. Deoarece lentilele progresive au zone diferite care vă permit să vedeți la toate distanțele, munca în fața calculatorului presupune să priviți prin partea de jos a lentilei. Pentru a face acest lucru, trebuie să lăsați ușor capul în spate. Din nou, această poziție nefirească poate duce la dureri la nivelul gâtului și umerilor.

Cum vă afectează acest lucru poziția în fața ecranului:

 • Ridicați capul pentru a putea vedea prin zonele pentru semi-distanță ale lentilei.
 • Acest lucru produce tensiune la nivelul musculaturii gâtului și spatelui.
Ochelarii pentru calculator vă pot ajuta să vă simțiți mai relaxați

Ochelarii pentru calculator vă pot ajuta să vă simțiți mai relaxați

O vedere clară pe parcursul întregii zile la trei distanțe de lucru diferite

De regulă, ochelarii care sunt personalizați în funcție de modul în care lucrați vă permit să stați în fața ecranului într-o poziție confortabilă, relaxată. Lentilele ZEISS pentru locul de muncă oferă un câmp vizual larg pentru apropiere. Extrem de important este faptul că ele oferă și un câmp larg de vedere la semi-distanță care vă ajută să ridicați privirea și să discutați cu colegii dumneavoastră în timp ce lucrați la calculator. Aceste lentile sunt optimizate pentru un câmp vizual cuprins între o jumătate de metru și patru metri. Purtând ochelari pentru calculator, vă veți putea menține o poziție relaxată deoarece puteți privi fără efort prin zona corectă a lentilelor.

ZEISS înțelege importanța unei vederi personalizate. Fiecare persoană muncește sau se îndeletnicește cu hobbyul preferat la distanțe diferite și în condiții diferite, motiv pentru care ZEISS a creat trei tipuri diferite de lentile. Cu o ajustare profesională, lentilele ZEISS Officelens pot fi adaptate pentru cerințele dumneavoastră vizuale specifice, până la ultimul centimetru.
 
Lentilele ZEISS pentru locul de muncă:
Datorită construcției particularizate a lentilelor, purtătorii se pot bucura de o vedere clară, adaptată în funcție de nevoile lor la toate cele trei distanțe de lucru la locul de muncă:
 
 • Distanța de citit
 • Distanța pentru activități la apropiere
 • Distanța încăperii

Cum vă afectează acest lucru poziția în fața ecranului:

 • Capul și gâtul păstrează o poziție naturală.
 • Confort total - pe parcursul întregii zile.

Cum funcționează tehnologia M.I.D. de la ZEISS

Nevoile noastre vizuale la locul de muncă variază enorm de la o persoană la alta. Acestea depind parțial de tipul exact de activitate pe care o efectuați. De exemplu, petreceți o bună parte din zi vorbind cu clienții și colegii? Sau vă petreceți aproape întreaga zi lucrând la calculator? Un alt aspect important este distanța dintre ochii dumneavoastră și ecran. Pentru a satisface nevoile individuale ale purtătorilor de ochelari, ZEISS a creat tehnologia numită distanța intermediară maximă (Maximum Intermediate Distance = M.I.D.). Aceasta oferă o vedere clară și relaxată adaptată la fiecare persoană în parte, variind de la ochelari de citit optimizați și până la lentile progresive pentru interior.

Prin introducerea acestei tehnologii pentru determinarea distanței intermediare maxime (M.I.D.) a fiecărui purtător, ZEISS a creat lentile care pot fi adaptate la distanțele vizuale solicitate de fiecare purtător.

Lentilele pentru lucrul la birou ZEISS sunt disponibile cu trei distanțe intermediare maxime (M.I.D.):

 • Book – lentile pentru birou, special optimizate pentru citit, care oferă o vedere clară de la distanța de citit la o distanță intermediară maximă (M.I.D.) fixă de 100 cm.
 • Near – lentile pentru birou, special optimizate pentru vederea la apropiere, care oferă o vedere clară de la distanța de citit la o distanță intermediară maximă (M.I.D.) fixă de 200 cm.
 • Room – lentile progresive pentru interior, special optimizate pentru distanțe din încăpere, care oferă o vedere clară de la distanța de citit la o distanță intermediară maximă (M.I.D.) fixă de 400 cm.

Lentilele personalizate ZEISS pentru birou și locul de muncă oferă o distanță intermediară maximă (M.I.D.) particularizată care poate fi setată între 100 și 400 cm, pentru a satisface cerințele specifice ale fiecărui purtător de ochelari în parte.

ZEISS officelens Portfolio, Entfernungen, Distances
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră