DuraVision® BlueProtect - ideal pentru activități desfășurate în interior

Protecție țintită împotriva luminii albastre pentru lentile incolore

Efectul luminii albastre asupra vederii noastre este în prezent un subiect de dezbatere, deoarece suntem expuși la unde de lumină cu componentă albastră atât în interior cât și în exterior. Pe de o parte, avem nevoie de lumină albastră pentru un corp sănătos și pentru starea noastră generală de bine. Pe de altă parte, lumina albastră poate fi și periculoasă - mai ales în condiții de lumină puternică a soarelui. Ne protejăm purtând ochelari de soare. Cu toate acestea, suntem expuși în prezent la mai multă lumină albastră ca niciodată ca urmare a surselor moderne de lumină cum sunt becurile LED și radiațiile emise de ecranele dispozitivelor. Munciți zilnic și pentru perioade lungi de timp în fața calculatorului și în încăperi cu sisteme de iluminat moderne? Unele persoane găsesc că această lumină albastră emisă de sisteme de iluminat și afișaje le provoacă oboseală și disconfort. Lentilele incolore cu tratamentul ZEISS DuraVision BlueProtect oferă un tratament de durificare și tehnologia Clean Coat pentru a le face mai ușor de curățat, precum și un filtru albastru care atenuează lumina albastră din spectrul 390 - 440 nm.

Care sunt beneficiile pentru dumneavoastră

Protecție împotriva luminii albastru-violet dăunătoare

  • Util pentru purtătorii care au îndoieli în legătură cu efectele potențial dăunătoare ale luminii albastru-violet în interior și care își doresc o protecție adecvată.
  • ZEISS DuraVision BlueProtect este un nou tratament pentru lentile care include un filtru albastru ce atenuează lumina albastră din spectrul 390 - 440 nm.
  • Însă, acesta permite pătrunderea luminii albastre „sănătoase” de care corpul nostru are nevoie. Studiile au arătat faptul că lumina albastră din spectrul 400 - 520 nm (cu un maxim la 460 nm) este deosebit de importantă pentru reglarea nivelului de melatonină și, prin urmare, pentru reglarea bioritmului nostru și a stării generale de bine.
  • Tratament de durificare și Clean Coat pentru o curățare ușoară - toate sunt incluse.

Cine are nevoie de DuraVision BlueProtect®?

Protecție împotriva luminii albastru-violet, și în interior

ZEISS DuraVision BlueProtect este un tratament special pentru lentile, care se adresează în special persoanelor care petrec mult din timpul lor în interior și care sunt expuse la lumina albastru-violet potențial dăunătoare emisă de LED-uri, televizoare, ecrane de calculator sau tablete și care sunt deranjate de acest lucru.

Lumina bună și lumina rea

Lumina bună și lumina rea

Prea multă lumină din spectrul ultraviolet și albastru-violet poate afecta permanent ochiul uman. Pe lângă faptul că poate duce la inflamarea dureroasă a conjunctivei și a corneei, mai poate afecta și cristalinul ochiului (ex. cataracta) și retina (degenerescența maculară). Din acest motiv, este foarte important să purtăm ochelari de soare cu 100% protecție UV atunci când ne expunem luminii puternice a soarelui, mai ales atunci când efectul de strălucire orbitoare este puternic, de exemplu pe apă sau pe versanți muntoși acoperiți de zăpadă.

Dar expunerea frecventă în interior la surse de lumină cu pondere mare de lumină albastră?

Tot mai multă atenție este acordată în prezent componentei puternice de lumină albastră a LED-urilor, becurilor economice și radiației emise de dispozitivele cu afișaje precum smartphone-urile, ecranele calculatoarelor, tabletele și e-reader-ele.

Vestea bună este că niciunul dintre studiile efectuate până acum nu sugerează că folosirea ecranelor de calculator sau privirea la aceste noi surse de lumină pentru perioade lungi de timp deteriorează retina. Și, este important de reținut faptul că o oră petrecută în aer liber, într-o zi normală cu cer acoperit de nori, ne expune ochii la de 30 de ori mai multă lumină albastră decât o oră petrecută în interior, în fața unui ecran.

Cu toate acestea, nu este mai puțin adevărat faptul că radiația cu lumină albastră din surse de lumină sau monitoare poate fi deranjantă sau obositoare pentru ochii anumitor persoane. Iată unde lentilele ZEISS cu DuraVision® BlueProtect pot fi de ajutor. Acestea atenuează lumina albastră din spectrul 390 - 440 nm - fără a afecta proprietățile pozitive ale luminii albastre din spectrul 450 - 500 nm.

Argumentele pro și contra ale luminii albastre pe scurt

Argumente pro
Argumente contra

Reglareabioritmului
Studiile au arătat faptul că lumina albastră din spectrul 400 - 520 nm (cu un maxim la 460 nm) este deosebit de importantă pentru reglarea nivelului de melatonină și, prin urmare,pentru reglarea bioritmului nostru și a stării generale de bine.

Risc crescut de boli ale retinei
Unele studii sugerează faptul că o expunere prelungită la lumină albastră sub 460 nm (cu un maxim de 440 nm) ar putea duce la producerea unor leziuni retiniene fotochimice. Aceste leziuni, pe termen lung, ar putea constitui un risc de degenerescență maculară.

Soluții pentru filtrarea luminii albastre de la ZEISS

Produsul potrivit pentru protecție împotriva luminii albastru-violet potențial dăunătoare - pentru fiecare persoană

Portofoliul de produse ZEISS pentru protecție împotriva luminii albastre potențial dăunătoare oferă soluția potrivită pentru fiecare.

Lentilele Skylet și PhotoFusion de la ZEISS sunt lentile colorate și lentile fotosensibile care filtrează lumina albastră de diverse intensități, oferind în același timp 100% protecție UV. DuraVision BlueProtect completează acum portofoliul cu un tratament funcțional special care reduce parțial lumina albastră. Ideal pentru utilizare în spații interioare, cu niveluri scăzute de lumină albastră.

Dintr-o privire

Blue light filter solutions from ZEISS.
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră