Despre ZEISS

ZEISS este o întreprindere tehnologică, lider internațional în domeniile opticii și optoelectronicii. În anul fiscal precedent Grupul ZEISS a generat venituri anuale în valoare totală de peste 10 milioane de euro în cele patru compartimente ale sale, Tehnologie de fabricare a semiconductorilor, Calitate industrială și cercetare, Tehnologie medicală și Piețe de consum (statut: 30. septembrie 2023).

Pentru clienții săi ZEISS dezvoltă, produce și distribuie soluții extrem de inovatoare de metrologie industrială și asigurare a calității, soluții de miscoscopie pentru științele naturii și materiale de cercetare și soluții de tehnică medicală pentru diagnosticare și tratamente în domeniul oftalmologiei și al chirurgiei microscopice. Numele ZEISS este sinonim cu principalul producător de optică litografică din lume, care se utilizează în industria cipurilor pentru fabricarea componentelor semiconductoare. Există o cerere globală pentru produsele revoluționare ZEISS, cum ar fi lentilele de ochelari, lentilele de cameră și binoclurile.

Cu un portofoliu adaptat la viitoarele domenii de creștere, cum ar fi cea a digitalizării, a sănătății și a producției inteligente și un brand puternic, ZEISS modelează viitorul tehnologic și face în permanență progrese în lumea opticii și domeniile conexe cu soluțiile sale. Investițiile semnificative, durabile ale companiei în domeniul cercetării și dezvoltării constituie baza succesului și a expansiunii continue a tehnologiei ZEISS și statutul ei de lider de piață. ZEISS investește 15% din veniturile sale în activități de cercetare și dezvoltare - acest nivel ridicat de cheltuieli are o tradiție îndelungată la ZEISS și reprezintă, de asemenea, o investiție în viitor.

Cu aproximativ cei 43 000 angajați ai săi, ZEISS este prezent în aproape 50 de țări și are aproximativ 60 de locații de vânzări și service, 30 de locații de producție și aproximativ 27 de centre de dezvoltare în întreaga lume. Fondată în anul 1846 în Jena, compania își are sediul principal în Oberkochen, Germania. Fundația Carl Zeiss, una dintre cele mai mari fundații din Germania angajată în promovarea științei, este unicul proprietar al companiei holding, Carl Zeiss AG.

Îngrijirea vederii ZEISS

Îngrijirea vederii ZEISS este unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial de lentile pentru ochelari și instrumente optice. Aria face parte din segmentul Piețe de consum și dezvoltă și produce oferte pentru întregul lanț valoric al industriei articolelor optice care sunt distribuite la nivel mondial sub marca ZEISS.

ZEISS Policy

The ZEISS Policy describes the understanding of ZEISS on the following core topics:

  • the ZEISS brand, products & customer satisfaction
  • employees, health and safety &
  • compliance & social responsibility
  • external relationships, partners & suppliers
  • environmental protection & energy efficiency
  • continuous improvement processes & setting goals

Compliance is an essential component that guides all of our business-related actions and behavior.