Rapid colorate. Rapid incolore: lentile fotosensibile moderne

Dacă vă aflați în aer liber, la soare sau în interior, cu lentilele fotosensibile ZEISS PhotoFusion vă puteți bucura de o vedere excelentă 24 ore pe zi

Spuneți adio schimbatului permanent de ochelari: sunteți în căutarea unei noi perechi de ochelari cu lentile fotosensibile, care să vă ofere 100 % protecție contra soarelui și razelor UV dăunătoare? Știați că ochelarii care se închid la soare sunt miracole moderne, foarte populare azi, care oferă o vedere optimă? Vă vom dezvălui, de ce ar trebuie să vi le procurați și dumneavoastră și la ce trebuie să fiți atenți la alegerea acestora.

Cunoscute și sub denumirea de lentile fotocromatice, lentilele fotosensibile au apărut în anii 1960. O mică descoperire, însă importantă până în zilele noastre, făcută de Stanley Donald Stookey și colegul său William Armistead a făcut posibilă apariția lentilelor fotosensibile. Ei au fabricat niște lentile care reacționează la razele UV și sunt capabile să se închidă la culoare.

De atunci s-au adus nenumărate îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea și performanța lentilelor fotosensibile. O mulțime de oameni, care pur și simplu nu pot trăi fără ochelari și trec des de la lucrul în interior la lucrul în aer liber, le adoră. Iată ce ar trebui să știți despre acești ochelari multifuncționali:

 

Care sunt diferențele de calitate între lentilele fotosensibile?

Cu lentilele fotosensibile nu mai este nevoie să vă schimbați ochelarii. ZEISS a vrut să afle exact ce este important pentru cei care poartă ochelari fotosensibili. Purtătorii au câteva exigențe foarte clare în ceea ce privește calitatea și performanța acestora:

  1. Pentru a fi confortabile, lentilele fotosensibile trebuie să se adapteze foarte rapid la schimbările de lumină.
  2. Pentru a asigura o vedere optimă, lentilele fotosensibile trebuie să devină foarte închise în exterior și să devină complet incolore în interior.
  3. Lentilele fotosensibile trebuie să fie eficiente și să asigure o protecție UV 100%.
  4. Pentru a arăta bine, lentilele fotosensibile ar trebui să fie disponibile în nuanțe atractive, armonioase.
  5. Lentilele fotosensibile ar trebuie să aibă o durată lungă de viață și să ofere performanțe înalte.
  6. Acestea ar trebui să fie compatibile cu toate tipurile de rame și toate felurile de ochelari

Acestea sunt toate calități, pe care lentilele ZEISS PhotoFusion le dețin. Lentilele PhotoFusion se închid la culoare în numai 15 - 30 secunde în condiții de lumină puternică sau soare.* În spații interioare, ele se deschid la culoare în întregime în 5 - 10 minute.* Oferă o protecție 100 % contra razelor UV dăunătoare. Indiferent dacă soarele strălucește puternic sau dacă este innorat, pe timpul zilei ochii noștri sunt expuși oricum radiaților UV. Mulți oameni obișnuiesc să folosească creme cu protecție UV. Însă cremele nu protejează ochii și pleoapele, unde poate apărea o senzație neplăcută de arsură. Protejarea ochilor dumneavoastră - la ochelarii cu protecție UV aceasta este de la sine-înțeleasă.
 

De fapt, cum funcționează lentilele fotocromatice sau fotosensibile?

La baza acestora stă o reacție chimică, care implică anumite molecule. Secretul lentilelor ZEISS PhotoFusion constă în moleculele fotoactive, care reacționează rapid la schimbările de lumină. Dacă lumina incidentă se schimbă, și mai ales lumina UV, moleculele trec printr-o schimbare, proces care cauzează închiderea și deschiderea la culoare a lentilelor. Datorită modului foarte inovativ de a combina aceste molecule cu lentilele ZEISS, a fost posibilă proiectarea unei noi generații de lentile fotosensibile.

Pentru lentilele fotosensibile se utilizează des și denumirea de lentile fotocromatice (de la noțiunile grecești phos = lumină și chroma = culoare). Acest termen se utilizează pentru același tip de lentile.

Încercați-le și dumneavoastră – vorbiți chiar azi cu opticianul dumneavoastră. Lentilele ZEISS PhotoFusion sunt disponibile ca lentile monofocale, lentile progresive și cu toate tratamentele ZEISS, printre care DuraVision Premium și DuraVision BlueProtect. Acestea sunt disponibile și ca lentile ZEISS DriveSafe și lentile Digital lenses.

Ochelari ZEISS pentru toate condițiile de lumină – culorile PhotoFusion. Este alegerea dumneavoastră!

Ochelari ZEISS pentru toate condițiile de lumină

10 întrebări și răspunsuri despre lentilele fotosensibile PhotoFusion

1. Lentilele ZEISS PhotoFusion funcționează și în mașină?

O mare parte a razelor UV care activează lentilele fotosensibile sunt reținute de parbriz. Din fericire, lentilele PhotoFusion își păstrează mult mai bine performanțele fotosensibile în mașină, decât predecesoarele lor. Totuși, conducătorii auto, cărora soarele le bate în ochi pe timpul unor lungi călătorii, ar trebuie să-și aleagă ochelari de soare standard.

2. Lentilele ZEISS PhotoFusion se deschid la culoare în totalitate în spații interioare?

Da, lentilele PhotoFusion par aproape complet incolore dacă purtătorul se află în interior.

3. Lentilele ZEISS PhotoFusion pot înlocui ochelarii de soare?

În cadrul utilizării generale - atât în spațiile interioare, în aer liber, în timpul zilei sau a nopții - lentilele PhotoFusion oferă o performanță de vedere generală excepțională și protecție antireflex. Totuși, în condiții de lumină intensă în medii cu temperaturi ridicate, în interiorul mașinilor cu parbrize care blochează radiațiile UV sau în medii unde strălucire intensă reflectată de pe suprafețe, cum ar fi apa și zăpada, o pereche de ochelari de soare de prescripție cu o nuanță fixă va oferi cea mai bună formă de protecție contra orbirii și un confort vizual corespunzător.

4. Cât de rapide sunt lentilele PhotoFusion (la închidere și deschidere)?

Lentilele fotosensibile PhotoFusion cu indici de refracție mari și medii reacționează foarte rapid: se închid la culoare cu 20 % mai rapid,* decât generația anterioară de lentile fotosensibile ZEISS – și se deschid de două ori mai rapid*.

5. Cum reacționează lentilele ZEISS PhotoFusion la umbră?

În funcție de intensitatea razelor UV la umbră, lentilele fotosensibile nu se vor închide la culoare atât de mult, vor fi ușor colorate. Totuși oferă o protecție UV 100%.

6. Sunt lentilele ZEISS PhotoFusion adecvate pentru condusul pe timp de noapte?

Da, sunt la fel de adecvate pentru condusul pe timp de noapte ca și toate celelalte lentile incolore. Sunt disponibile și pentru lentilele ZEISS DriveSafe

7. Lentilele ZEISS PhotoFusion oferă o protecție UV de încredere?

Lentilele ZEISS PhotoFusion protejează ochii utilizatorilor de razele UV tot timpul. O serie de materiale de bază asigură protecția UV 100%, indiferent, dacă lentila este deschisă sau închisă la culoare.

8. Lentilele ZEISS PhotoFusion sunt potrivite pentru a fi purtate toată ziua, atât în spații interioare, cât și exterioare?

Da, lentilele ZEISS PhotoFusion sunt practic incolore în stare deschisă, ceea ce le face perfect potrivite pentru a fi purtate atât în spații interioare, cât și pe timp de noapte. În plus, expuse la lumina soarelui lentilele ZEISS PhotoFusion se închid la culoare cât este necesar pentru a menține un control optim al reflexiilor, căpătând în lumina strălucitoare o nuanță asemănătoare ochelarilor de soare. Puteți alege lentilele ZEISS cu PhotoFusion pentru a vă satisface necesitățile dvs.

În medii foarte însorite, o pereche de ochelari standard poate fi însă utilă.

9. Ce avantaje prezintă lentilele ZEISS PhotoFusion în comparație cu lentilele incolore?

Spre deosebire de lentilele incolore, lentilele fotosensibile PhotoFusion se închid la culoare, dacă lumina devine mai intensă. În interior sunt aproape incolore, dar în exterior, expuse la lumină solară puternică devin la fel de închise ca și ochelarii de soare standard. Aceasta înseamnă, că protejează împotriva reflexiilor și oferă un confort vizual înbunătățit.

10. Oare lentilele ZEISS PhotoFusion vor fi la fel de bune, ca și lentilele mele fotosensibile actuale?

Lentilele PhotoFusion de la ZEISS se produc prin utilizarea celei mai noi tehnologii de fotosensibilitate și oferă un nivel înalt de performanță. Se închid la culoare cu 20 % mai rapid și se redeschid de două ori mai rapid, ca și lentilele fotocromatice mai vechi de la ZEISS. În plus, lentilele PhotoFusion oferă o performanță înaltă pe termen lung.

*Valoare medie: performanța depinde de material, temperatură și condițiile de lumină.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Ochelarii în sezonul estival 10 sfaturi pentru a vă bucura de ochelarii dumneavoastră în această vară
Nu vă lăsați orbiți Sunglasses are fashionable accessories, but more importantly they provide vital UV protection to the eyes
Simplitate și eleganță: Ramele de ochelari LINDBERG și lentilele de soare ZEISS - o echipă de top pentru vară VEDERE MAI BUNĂ l-a întrebat pe producătorul ramelor LINDBERG ce anume face din ochelarii de soare LINDBERG atât de speciali.
Lentile fotosensibile pentru ochelari: vedere confortabilă și relaxată pentru toți VEDERE MAI BUNĂ l-a rugat pe Volker Gahr – Managerul de produs responsabil la ZEISS pentru ZEISS PhotoFusion – să ne descrie caracteristicile cheie ale lentilelor fotocromice moderne

Produse asemanatoare