Lentile fotosensibile pentru o vedere mai confortabilă, pentru flexibilitate și protecție

10 sfaturi din partea VEDERE MAI BUNĂ: cine sunt persoanele cărora li se adresează în mod special lentilele fototropice ZEISS cu prescripție medicală și când trebuie purtate?

Lentilele fotosensibile moderne, precum lentilele PhotoFusion® ale ZEISS, pot fi un partener de încredere util în toate condițiile de lumină din viața dumneavoastră. Ei vă oferă o vedere mai confortabilă și mai puțin obositoare, oferindu-vă totodată 100% protecție UV și satisfăcându-vă toate cerințele în materie de modă. Permiteți-ne să vă arătăm pentru cine și în care situații de vizualizare lentilele fotosensibile cu prescripție pot oferi un plus de valoare reală.

O zi înnorată fără urmă de soare: PhotoFusion® protejează în continuare ochii împotriva razelor UV periculoase.

O zi înnorată fără urmă de soare: PhotoFusion® protejează în continuare ochii împotriva razelor UV periculoase.

În aer liber, lentilele PhotoFusion® se închid la culoare în funcție de lumina solară, oferindu-vă 100% protecție UV.

În aer liber, lentilele PhotoFusion® se închid la culoare în funcție de lumina solară, oferindu-vă 100% protecție UV.

Chiar dacă soarele strălucește afară, lentilele PhotoFusion® sunt deschise la culoare în spații închise, oferindu-vă cea mai bună vedere.

Chiar dacă soarele strălucește afară, lentilele PhotoFusion® sunt deschise la culoare în spații închise, oferindu-vă cea mai bună vedere.

O invenție mică dar semnificativă a chimistului Stanley Donald Stookey și a colegului său William Armistead din anii 1960 a permis fabricarea lentilelor cu prescripție medicală care reacționează la razele UV. În prezent sunt disponibile lentile fotosensibile performante, precum PhotoFusion® ale ZEISS, care se închid foarte repede la culoare precum ochelarii de soare și care se deschid la culoare în spații închise. Lentilele ZEISS cu prescripție cu PhotoFusion® oferă o protecție 100% împotriva razelor solare UV-A și UV-B periculoase și sunt disponibile în nuanțe de culoare plăcute, naturale și moderne. În ciuda acestui fapt, numeroși purtători de ochelari sunt rezervați în privința purtării lentilelor cu prescripție fotosensibile sau fototropice, deoarece cred că lentilele de ochelari cu prescripție nu adaptează nuanța la condițiile de lumină suficient de rapid. Și aspectul poate juca un rol negativ, deoarece numeroși purtători de ochelari consideră lentilele fotosensibile demodate și învechite.

Am adunat pentru dumneavoastră zece sfaturi pentru a vă arăta cine sunt purtătorii de ochelari și care sunt situațiile de vizualizare care sunt cel mai potrivite pentru lentilele fotosensibile:

1. Confort: Lentilele fotosensibile ZEISS pentru utilizarea de zi cu zi

Aveți nevoie în permanență de ochelari? Vă deranjează să trebuiască să purtați întotdeauna cu dumneavoastră două perechi de ochelari astfel încât să puteți vedea perfect în spații interioare și să vă protejați ochii împotriva efectului de orbire și a razelor UV atunci când vă aflați în aer liber? Ochelarii cu lentile fotosensibile vă pot face viața mai confortabilă, deoarece aveți întotdeauna nuanța potrivită pentru toate condițiile de lumină într-o singură pereche de ochelari. Lentilele fotosensibile cu prescripție PhotoFusion® cu un indice de refracție ridicat sau mediu se închid la culoare în doar 15 - 30 de secunde în condiții de lumină puternică sau lumină solară*. În interior, ele se deschid la culoare din nou în 5 - 10 minute*, devenind cât ai clipi din ochi suficient de incolore pentru a putea vedea clar. Bineînţeles, ele oferă 100% protecţie împotriva razelor UV, la toate nivelurile de colorare.

2. Relaxare: Lentilele fotosensibile ZEISS pentru ochii cu sensibilitate la lumină

Suferiți de o sensibilitate deosebită la lumină? Trebuie să apelați la ochelarii de soare mai repede decât alte persoane. Chiar dacă soarele de abia se ivește din spatele norilor, lumina lui deja vi se pare solicitantă. Lentilele fotosensibile pot fi un minunat sprijin pentru vedere, reducând nivelul de solicitare pentru ochii dumneavoastră în timp ce se adaptează aproape fără să băgați de seamă la condițiile de lumină în care vă aflați. În condiții de lumină slabă a soarelui, lentilele nu se închid în totalitate la culoare, precum ochelarii de soare, astfel încât să puteți vedea în continuare bine în ciuda întunecării.

3. Mai puțin efort: Lentilele fotosensibile pentru o zi lungă cu condiții de lumină schimbătoare

Ați avut o zi lungă la muncă. Purtați ochelari, iar locul dumneavoastră de muncă presupune să treceți des de la spații exterioare la altele interioare. Este frustrant să vă tot schimbați ochelarii și deseori uitați sau nu aveți o mână liberă. Ochii vă obosesc, iar seara vă confruntați cu o senzație de arsură. Pentru dumneavoastră, lentilele fotosensibile nu sunt un lux, pot fi un instrument important - chiar dacă problema dumneavoastră de vedere este una minoră. Ochelarii dumneavoastră se schimbă rapid din ochelari normali în ochelari de soare virtuali, de îndată ce ieșiți din spații interioare în spații exterioare - și invers. Aveți instrumentul optic potrivit pentru fiecare situație, iar ochii dumneavoastră vor aprecia acest lucru.

4. Clear vision: Self-tinting lenses for people with active and sporty lifestyles

Are you active or sporty? The weather doesn't always cooperate, or the light conditions change frequently during sporting activities. You have no time to change your spectacles. Self-tinting lenses mean that you are ideally equipped for any light conditions that occur right from the start. Your PhotoFusion prescription spectacle lenses change their tint from clear to dark and dark to clear quickly. At the same time, they protect your eyes against the harmful solar UV-A and UV-B rays, while the best thing is that they improve your vision contrast and reduce glare.

5. Potrivite pentru copii: Lentile fotosensibile pentru ochii sensibili ai copiilor

Ochii copiilor sunt mai sensibili la razele UV decât cei ai unul adult, deoarece încă sunt în formare și permit pătrunderea unei cantități mai mari de lumină. Ca urmare, copiii au de fapt nevoie zilnică de protecție UV pentru ochii lor. În cazul în care copilul dumneavoastră poartă ochelari, este recomandat și mult mai comod să-i comandați copilului dumneavoastră ochelari cu lentile fotosensibile. Astfel vă puteți asigura că ochii copilului dumneavoastră sunt protejați în permanență împotriva periculoaselor raze solare UV-A și UV-B și că acesta poate vedea clar și fără efort în orice condiție de lumină, fără a trebui să folosească două perechi de ochelari.

6. Nemărginite, la toate distanțele: Lentilele fotosensibile progresive

O singură pereche de ochelari pentru toate situațiile: Întocmai precum ochelarii progresivi vă pot scăpa de bătaia de cap de a trebui mereu să schimbați ochelarii de citit cu cei de vedere, și lentilele fotosensibile vă pot scuti de a trebui mereu să schimbați ochelarii de soare cu ochelarii normali. Situațiile în care pierdeți, uitați sau nu știți unde ați pus a doua pereche de ochelari este acum de domeniul trecutului. Concentrați-vă asupra momentului și bucurați-vă de acesta - datorită vederii optime în toate condițiile de lumină.

7. În locul lentilelor de contact: Lentile fotosensibile pentru purtătorii de lentile de contact

Lentilele dumneavoastră de contact - indiferent dacă sunt pentru purtare zilnică, lunară, anuală sau sunt lentile monofocale - sunt prietenul dumneavoastră cel mai bun. Dar există situații în care aveți nevoie de ochelari. Totuși, doriți să vă bucurați de aceeași libertate ca înainte, de ex. în timpul activităţilor sportive. Ochelarii pentru sport cu lentile fotosensibile curbate vă pot deveni cel mai bun partener pentru antrenament. Pe lumină sau umbră, aveți întotdeauna nuanța potrivită, protecție UV și puteți vedea cu un contrast îmbunătățit și cu mai puțin efect de orbire. Pentru o vedere relaxată, aveți nevoie de un singur sprijin pentru vedere.

8. În pas cu moda: Lentilele fotosensibile ZEISS pentru toate ramele de ochelari

Vremurile când lentilele fotosensibile păreau învechite și demodate au apus de mult. Lentilele fotosensibile moderne, precum PhotoFusion® ale ZEISS, sunt disponibile în culori naturale, moderne - exact ca lentilele ochelarilor de soare normali. Lentilele fotosensibile pot fi montate pe orice ramă modernă, cum sunt ochelarii fără ramă sau ochelarii cu lentile curbate, astfel încât să vă puteți etala pe deplin de gustul dumneavoastră în materie de modă.

9. Mobilitate: Lentilele fotosensibile pentru călătorii

Mai ales în timpul călătoriilor ne dorim o mai mare flexibilitate și relaxare. Prin urmare, lentilele fotosensibile pot fi un minunat tovarăș de călătorie.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că majoritatea razelor UV care activează lentilele fotosensibile sunt blocate de parbrizul mașinii, ceea ce înseamnă că lentilele de ochelari cu prescripție nu se întunecă la fel de mult cât timp vă aflați în mașină. Cu toate că lentilele de ochelari cu prescripție PhotoFusion® oferă o anumită protecție împotriva efectului de strălucire orbitoare în mașină, noi recomandăm să purtați ochelari de soare „adevărați” în timpul călătoriilor de lungă durată, în care condițiile de lumină se schimbă în mod semnificativ (de ex. în tuneluri).

Lentilele cu prescripție fototropice reacționează și la diferențele de temperatură. Aceasta înseamnă că lentilele fotosensibile se închid mai puțin la culoare în lumina puternică a soarelui dacă temperatura exterioară este ridicată. Ca urmare, vă recomandăm să aveți la dumneavoastră ochelarii de soare, mai ales atunci când călătoriți în țări sudice.

10. Protecţie: Lentile fotosensibile din motive medicale

Suferiți de inflamație a ochilor, conjunctivită cronică sau ochi uscați și sensibili? Ar putea fi indicat să vă protejați ochii împotriva luminii puternice și în mod special a razelor UV. Lentilele de ochelari cu prescripție care oferă o protecție UV permanentă și care se adaptează la condițiile de lumină constituie un adevărat beneficiu pentru dumneavoastră. Medicul dumneavoastră oftalmolog sau opticianul dumneavoastră vă pot ajuta să luați această decizie.

Sfatul nostru pentru achiziționarea lentilelor fotosensibile

Pot exista diferenţe semnificative între calitatea și performanța lentilelor fotosensibile. Întrebați-vă opticianul despre performanța lentilelor fotosensibile:

  • Cât de repede se închid la culoare lentilele fototropice cu prescripție?
  • Cât de repede se deschid la culoare în interior?
  • Oferă lentilele fotosensibile protecție 100% împotriva periculoaselor raze UV-A și UV-B***?
  • Se deschid la culoare lentilele fotosensibile în totalitate atunci când vă aflați în spații interioare?
  • Cât de întunecate devin lentilele fotosensibile în condiții de lumină puternică a soarelui?
  • Cum reacționează lentilele fotosensibile la umbră?
  • Cum se comportă lentilele fotosensibile în mașină?
Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Părerile purtătorilor de ochelari despre lentilele PhotoFusion, lentilele fotosensibile produse de ZEISS

În noiembrie 2012, Carl Zeiss Vision a realizat un studiu cu purtători de ochelari** care au testat PhotoFusion®. 9 din 10 purtători de ochelari au evaluat calitatea lentilelor PhotoFusion® ca fiind foarte bună sau bună. 4 din 5 dintre purtătorii de ochelari chestionați au fost foarte mulțumiți sau mulțumiți cu lentilele PhotoFusion®. 83% dintre aceștia ar recomanda prietenilor și colegilor lor lentilele de ochelari cu prescripție PhotoFusion® ale ZEISS.

*Valoarea medie pentru 1,67 și 1,6 și pentru lentile de ochelari cu prescripție fabricate din policarbonat. Performanța diferă în funcție de material, temperatură și condițiile de lumină.

**Sursa: Studiu independent realizat în rândul consumatorilor, Germania, noiembrie 2012

***Razele UV se împart în trei categorii, din care numai razele UV-A și UV-B ajung la suprafața pământului. Razele UV-C cu lungimi de undă scurtă, cu nivel ridicat de energie (100 - 280 nm) sunt absorbite aproape în întregime de atmosfera pământului. Când ne referim la razele UV, ne referim numai la razele UV-A și UV-B care ajung la pământ. Razele UV-A și UV-B sunt absorbite de către ochi în măsuri diferite.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Rapid colorate. Rapid incolore: lentile fotosensibile moderne Dacă vă aflați în aer liber, la soare sau în interior, cu lentilele fotosensibile ZEISS PhotoFusion vă puteți bucura de o vedere excelentă 24 ore pe zi
Ochelarii în sezonul estival 10 sfaturi pentru a vă bucura de ochelarii dumneavoastră în această vară
Nu vă lăsați orbiți Sunglasses are fashionable accessories, but more importantly they provide vital UV protection to the eyes
Simplitate și eleganță: Ramele de ochelari LINDBERG și lentilele de soare ZEISS - o echipă de top pentru vară VEDERE MAI BUNĂ l-a întrebat pe producătorul ramelor LINDBERG ce anume face din ochelarii de soare LINDBERG atât de speciali.

Produse asemanatoare