Corectarea vederii: totul despre chirurgia oculară

Modul în care procedurile standard cu laser pot îmbunătăți calitatea vederii

Există o gamă largă de proceduri chirurgicale pentru restabilirea vederii și pentru susținerea vederii, care variază de la corecția refractivă la procedurile care tratează tulburările de vedere. De fapt, unele dintre acestea se numără printre procedurile chirurgicale efectuate cel mai frecvent în medicina modernă. Dacă sunteți în proces de consultare cu un specialist oculist, acest site web vă va oferi informații de bază legate de chirurgia cu laser a ochilor.

Operațiile standard pentru ochi includ:

Chirurgia oculară cu laser

Tehnologie medicală ZEISS pentru pacienți

Miopia, hipermetropia sau astigmatismul sunt afecțiuni obișnuite ale ochilor, descrise ca erori de refracție. Aceste erori de refracție pot fi adesea corectate cu o intervenție chirurgicală cu laser. Chirurgii oftalmologi efectuează proceduri cu laser pentru a remodela corneea, astfel încât lumina să fie focalizată corespunzător pe retină, pentru a îmbunătăți în cele din urmă vederea.

Corectarea cu laser a vederii s-a dezvoltat în anii 1980 și continuă să avanseze. În prezent, există trei tipuri de chirurgie cu laser, care utilizează tehnici diferite. Acestea includ PRK/LASEK, LASIK și SMILE – toate intervențiile chirurgicale efectuate în mod obișnuit, care au devenit alternative viabile la ochelari și la lentile de contact.
 

SMILE Un scurt ghid pentru intervenția chirurgicală oculară cu laser minim invazivă
LASIK Un scurt ghid pentru intervenția chirurgicală oculară cu laser cel mai larg practicată
PRK/LASEK Un scurt ghid pentru intervenția chirurgicală cu laser pe suprafața ochiului
Riscuri și costuri potențiale ale chirurgiei oculare cu laser Aflați cum se compară diferitele tipuri de operații oculare
Procesul de chirurgie oculară cu laser Dacă vă gândiți la operația cu laser la ochi, s-ar putea să vă simțiți puțin copleșit de toate informațiile. Better Vision explică fiecare etapă a procesului și evidențiază câteva întrebări importante de adresat pe parcurs.
Întrebări frecvente despre chirurgia oculară cu laser Obțineți răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre chirurgia oculară cu laser
SMILE, LASIK sau PRK/LASEK? Comparație între tratamente Descoperiți cum se compară operațiile oculare cu laser
Găsirea clinicii potrivite Dacă aveți în vedere o intervenție chirurgicală cu laser asupra ochilor, este important să găsiți o clinică și o opțiune de tratament care să se potrivească cel mai bine nevoilor dumneavoastră individuale. Better Vision compară toate opțiunile și explică cum să găsiți clinica potrivită.
Sistem de găsire a clinicii Găsiți o clinică în apropierea dumneavoastră

Operația de cataractă:

Cataracta și tratamentul său

Cataracta este unul dintre cele mai frecvente motive ale scăderii calității vederii și afectează majoritatea oamenilor pe măsură ce înaintează în vârstă. Aceasta este, de asemenea, cea mai frecventă cauză de orbire la nivel mondial. Adesea, pacienții nu își dau seama că au cataractă până când vederea tulbure nu începe să le afecteze în mod semnificativ viața de zi cu zi. Lăsată netratată, o cataractă poate conduce chiar la pierderea completă a vederii. Vestea bună este că o cataractă poate fi tratată ușor și eficient printr-o procedură sigură, de rutină. Înlocuirea cristalinului opacifiat de o cataractă cu o lentilă intraoculară (LIO) se efectuează în prezent de peste 20 de milioane de ori pe an în întreaga lume*. Aflați mai multe despre tehnologiile moderne de tratare a cataractei.

 

*Pe baza datelor de la OMS.

Ce este cataracta? Atunci când vederea devine neclară
Cauze și factori de risc privind cataracta Cum se previne cataracta
Diagnosticarea și tratarea unei cataracte Pregătirea pentru programare
Proceduri chirurgicale pentru cataractă – Pas cu pas – Riscuri și costuri Liniile directoare pentru pacienții interesați de intervenția chirurgicală pentru cataractă
Alegerea unei lentile pentru cataractă Prezentarea lentilelor intraoculare: Care sunt diferențele?
Întrebări adresate frecvent Ce trebuie să știți despre tratamentul cataractei
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Informații despre LIO-uri ZEISS pentru dumneavoastră Vi s-a implantat o lentilă intraoculară de la ZEISS și/sau vă aflați în căutare de informații despre produsul LIO de la ZEISS?
Probleme de vedere în ciuda unei noi perechi de ochelari? Pentru a vă putea bucura de potențialul maxim al noilor dumneavoastră ochelari ați putea avea nevoie de o perioadă de acomodare

Sănătate + prevenire 16.10.2017

Tags:

De ce pot problemele de vedere cauza dureri de cap? Milioane de persoane suferă de dureri de cap. Nicio altă durere nu este atât de răspândită. Ceea ce mulți nu știu este că o nouă pereche de ochelari îi poate ajuta.

Sănătate + prevenire 16.10.2017

Tags:

Vă afectează cititul pe lumină slabă ochii? Este o concepţie larg răspândită de care aproape cu toții am auzit: cititul pe lumină slabă vă afectează vederea. Cu toate acestea, cele mai recente studii au demonstrat că acest lucru nu este deloc adevărat.

Sănătate + prevenire 16.10.2017

Tags:

Probleme de sănătate: ochii apoși Dacă ochii dumneavoastră sunt mereu umezi, cauza ar putea fi o afecțiune oculară

Sănătate + prevenire 16.10.2017

Tags:

O vedere mai bună = O calitate a vieții mai bună Nu toți ochelarii sunt la fel

Sănătate + prevenire 16.10.2017

Tags:

Ajutor, are copilul meu nevoie de ochelari? De ce este atât de important ca vederea bebelușilor și a copiilor să fie testată în mod regulat.
Un antrenament pentru ochii dumneavoastră Ochii noștri lucrează din greu, zi după zi. Cu ajutorul câtorva simple exerciții de vedere vă puteți relaxa ochii și vă puteți revigora vederea

Sănătate + prevenire 16.10.2017

Tags:

Întrebări pentru următoarea consultaţie