Lentile pentru ochelarii de soare - care nuanță vi se potrivește?

Ce anume evidențiază o pereche bună de ochelari de soare?

Filozofia din spatele lentilelor pentru ochelarii de soare ZEISS se bazează pe un principiu simplu: ochelarii dumneavoastră de soare trebuie să se adapteze în mod optim nevoilor dumneavoastră vizuale, formei feței și stilului dumneavoastră de viață - întocmai precum ochelarii dumneavoastră de zi cu zi.

Criteriul de calitate important pentru o pereche bună de ochelari de soare este protecția 100% împotriva radiațiilor UVA și UVB și intensitate adecvată a culorii în intervalul 20-80%.

Gama de culori disponibile este variată. Pentru a vă asigura că lentilele și ramele ochelarilor de soare se potrivesc înfățișării dumneavoastră, vă oferim o gamă largă de culori omogene, nuanțe în degrade și versiuni bicolore din care puteți alege. Astfel, puteți alege lentile în culorile tradiționale maro, verde sau gri sau în altă culoare dorită - orice vi se potrivește mai bine stilului dumneavoastră personal și ținutei preferate. Posibilitățile sunt nelimitate.

Aceste lentile arată bine și sunt complet funcționale. Lentilele pentru ochelari de soare ZEISS asigură un contrast excelent al culorilor, îmbunătățindu-vă vederea în condiții de soare puternic, precum și în condiții de lumină difuză, cu efect redus de strălucire. Greutatea redusă și durabilitatea lentilelor sporesc și ele siguranța și confortul la purtare, făcându-le partenerul perfect pentru toate activităţile în aer liber - sport, drumeții sau excursii urbane.

Iată cum puteți alege lentilele colorate perfecte pentru dumneavoastră

Puteți alege dintr-un număr nelimitat de culori, nuanțe și versiuni - dar care caracteristici sunt potrivite pentru dumneavoastră? Aceasta este o decizie foarte personală. Culorile nu numai că determină aspectul ochelarilor dumneavoastră, dar au și un efect considerabil asupra modului în care gândiți și vă simțiți.

Programul de culori ZEISS prezintă o gamă largă de nuanțe - culori omogene, nuanțe în degrade și o opțiune bicoloră la modă. Discutați cu opticianul dumneavoastră despre când și unde intenționați să vă purtați lentilele colorate: Pentru activități de rutină? La locul de muncă? Când practicați sport? La ocazii speciale? Dacă intenționați să purtați ochelarii în mod regulat sau pentru perioade lungi de timp, atunci o nuanță deschisă este alegerea potrivită. Sensibilitatea dumneavoastră la lumină are și ea un rol important. Pentru alegerea culorilor, femeile ar trebui să își aplice mai întâi machiajul lor obișnuit și să aleagă nuanța în funcție de acesta. De asemenea, luați în calcul și hainele pe care le purtați în mod obișnuit. Toate acestea îl vor ajuta pe opticianul dumneavoastră să vă sugereze nuanța potrivită pentru dumneavoastră.

Lentilele cu nuanțe în degrade

Pe lângă lentilele într-o singură nuanță, așa-numitele nuanțe în degrade pot fi produse printr-un proces de imersie astfel încât nivelul de reducere a luminii să scadă de la partea superioară la cea inferioară a lentilelor. Aceste lentile pentru ochelari de soare prevăzute cu o nuanță de culoare în degrade sunt în mod special indicate pentru situațiile în care condițiile de iluminat se schimbă, de ex. în timp ce conduceți: când priviți tabloul de bord, priviți doar prin zona ușor colorată a lentilei, însă, vă puteți bucura în continuare de o vedere ferită de efectul de strălucire atunci când priviți la șosea prin partea de sus a lentilei mai închisă la culoare.

Desigur, gama noastră cuprinde o selecție vastă de lentile cu nuanțe în degrade - întrebați-l pe opticianul dumneavoastră.

Lentilele bicolore

Cu lentilele bicolore, vă transformați ochelarii într-un accesoriu la modă, care complimentează tendințele modei și cele în materie de machiaj. Lentilele bicolore conțin mai multe culori într-o singură lentilă. Culorile noastre sunt:
 
  • Jeans – pentru tipul sportiv
  • Pistachio (Fistic) – completează în mod perfect orice ținută tinerească
  • Cinnamon (Scorțișoară) – îi conferă purtătorului un aer tradițional, dar elegant
  • Stone (Piatră) - pentru un stil mai discret

Culori și nuanțe pentru lentile adecvate pentru condus

Ochelarii de soare sunt un accesoriu obligatoriu în timpul verii, mai ales în timpul conducerii auto. Cu toate acestea, conducătorii auto trebuie să țină cont de faptul că dacă lentilele au o intensitate a nuanței de 90% sau mai ridicată, acestea sunt prea întunecate - și, prin urmare, nepotrivite pentru condus. Pe timp de noapte, valoarea maximă nu trebuie să depășească 25%. Când aleg lentile colorate, conducătorii auto trebuie să se asigure că aleg culoarea potrivită.

Pentru a asigura recunoașterea semnelor de circulație și luminilor semaforului, lentilele ochelarilor de soare trebuie să păstreze contrastul natural al culorilor. Din acest motiv nuanțele de verde, maro și gri sunt cele mai potrivite pentru conducere auto.

Lentilele fotosensibile nu sunt întotdeauna alegerea cea mai potrivită pentru condus. Parbrizul blochează o mare parte din radiațiile UV, ceea ce înseamnă că lentilele nu se colorează la fel de intens ca atunci când vă aflați afară.
Dacă trebuie să reduceți semnificativ efectul de strălucire atunci când conduceți pe lumină puternică, atunci trebuie să alegeți lentilele pentru ochelari de soare cu nuanțe în degrade sau lentilele polarizate.

Aflați în ce mod vă poate ajuta nuanța optimă a lentilelor

Lentilele pentru ochelari de soare ZEISS îmbunătățesc percepția culorilor și a contrastului, reducând totodată efectul neplăcut de strălucire, cum ar fi cel cauzat de lumina puternică a soarelui și reflexiile deranjante pe suprafețe umede sau acoperite cu zăpadă. Acesta este un factor important pentru o vedere confortabilă și clară chiar în condiții de iluminat dificile, când navigați, faceți drumeții, surf sau schi.

Lentilele colorate vă pot îmbunătăți vederea când practicați sport și în anumite condiții meteorologice.Nuanțele de auriu și roz sunt în mod special indicate pentru ciclism și pentru activităţi în condiţii de cer acoperit. Proprietățile lor de intensificare a contrastului asigură cel mai luminos câmp vizual. Nuanța este deosebit de importantă atunci când lumina soarelui este redusă, astfel încât să puteți distinge rapid și cu precizie detaliile mărunte. Acesta este motivul pentru care este atât de important ca intensitatea culorii să fie adaptată purtătorului, respectiv momentul și locul în care vor fi folosiți ochelarii determină culoarea și nuanța care este potrivită pentru dumneavoastră.

De exemplu, în cazul ciclismului, purtătorul trece foarte rapid de la lumina soarelui la umbră. În acest caz, o nuanță închisă nu este avantajoasă deoarece ochiul nu se poate adapta suficient de rapid atunci când cantitatea de lumină se modifică.
De asemenea, nu recomandăm cicliștilor să poarte lentile fotosensibile, deoarece lentilele nu revin la starea incoloră suficient de rapid pentru a face față acestor cerințe exigente.

Recomandarea noastră ar fi lentile gri cu o nuanță mai redusă, care reduc efectul de strălucire și păstrează culorile mai reale. Aceste lentile oferă o vedere optimă pe tot parcursul anului, chiar și în condiții de lumină puternică. Lentilele galbene, totuși, filtrează o mare parte din lumina albastră, oferind un contrast mai bun și permițându-i purtătorului să distingă suprafețele neuniforme.

Iată sfatul nostru: discutați cu opticianul dumneavoastră și încercați mai multe variante diferite! Când ați luat o decizie, selectați cea mai deschisă nuanță care vă este confortabilă - n-ar trebui să strângeți din ochi atunci când purtați acești ochelari în lumină directă. Și, indiferent de culoarea pe care o alegeți, asigurați-vă că lentilele dumneavoastră au un tratament de durificare pentru a le proteja împotriva zgârieturilor, precum și unul antireflex pentru a preveni reflexiile deranjante în lentile.

Produse înrudite

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră